Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: mam Win 2003 ENT a potrebujem k nemu dalsi...

Standardní mam Win 2003 ENT a potrebujem k nemu dalsi...

Zdravim vas,

davnejsie som tu riesil, ako zapojit do domeny dalsi server... toto mi uz dlho slapalo, mal som jeden server ako hlavny, druhy ako sekundarny, na tom sekundarnom mi ste bezal printserver a proxy... na oboch bezal Win 2003 server ENT.

Cez dovolenku ale prisla strasna burka a napriek tomu, ze som mal oba servre odpojene - pohroma prisla po kabli z internetu a vysledom je ze ROUTER IS DEAD a tak isto jeden server (ktori bol pripojeny na ten router a kde bezalo proxy) je TIEZ DEAD...

mam uz nachystany HW na dalsi server, avsak chcel by som tam dat uz win 2008 server...
    OTAZKY SU :
    mozu subezne v jednej domene win2003 a win2008 ako 2003 primarny radic domeny a 2008 ako sekundarny domenovy radic + proxy + printserver....
    AK ANO - AKO NA TO

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Standardní Re: mam Win 2003 ENT a potrebujem k nemu dalsi...

Problem v tom zadny neni, rikejme druhy radic, tedy rovnoceny s prvnim, primarni/sekundarni uz neni od dob WinNT.
    Jak na to, vyjma pripravy AD Schema adprep /forestprep /domainprep /gpprep se to nijak nelisi od instalace dalsiho Win2003 radice.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Citace Původně odeslal HollyG Zobrazit příspěvek
    Problem v tom zadny neni, rikejme druhy radic, tedy rovnoceny s prvnim, primarni/sekundarni uz neni od dob WinNT.
    Jak na to, vyjma pripravy AD Schema adprep /forestprep /domainprep /gpprep se to nijak nelisi od instalace dalsiho Win2003 radice.
    OKI OKI... mozes to, prosim, rozpisat podrobnejsie, co presne urobit Vichodzia situacia : Mam domenovy radic win2k3 server, ktory funguje a ciste zelezo - nqa ktore chcem dat win2k8 server... ako postupovat, aby vysledom bolo : dva domenove radice v jedinej domene, ktore si navzajom pomahaju...

dakujem...

Věk
    39
    Vliv
    285

Staci vystavit navrh faktury s odpovidajici castkou a muzu to za Tebe beze vseho udelat

V opacnem pripade je tady studium, popr google, treba tady je postup http://technet.microsoft.com/en-us/l...27(WS.10).aspx

Staci vystavit navrh faktury s odpovidajici castkou a muzu to za Tebe beze vseho udelat

V opacnem pripade je tady studium, popr google, treba tady je postup http://technet.microsoft.com/en-us/l...27(WS.10).aspx
    mno na fakturu to asi nebude, robim to pre skolu a cez fakturu by to trvalo pol roka (poziadavka, svchalenie, objednavka, .....)

takze sa snazim sam podla Tvojho navodu... Na servri s 2003 som spustil z DVDcka 2008
    G:\support\adprep\adprep /forestprep

ale neprejde to... vypise :
    Kód:
    Adprep was unable to extend the schema.
    [Status/Consequence]
    The schema master did not complete a replication cycle after the last reboot. Th
    e schema master must complete at least one replication cycle before the schema c
    an be extended.
    [User Action]
    Verify that the schema master is connected to the network and can communicate wi
    th other Active Directory Domain Controllers.  Use the Sites and Services snap-i
    n to replicate between the schema operations master and at least one replication
     partner. After replication has succeeded, run adprep again.
    pocitam, ze problem je, ze na tom 2003 servri stale niekde vysi poziadavka na replikaciu so svojim dvojcatom (ktory je uz odpaleny)... Ako to poriesit

Věk
    39
    Vliv
    285

Podle chyby odhaduji, ze na mrtvem radici byla FSMO role Schema Master.
    Pokud uz opravdu nelze zapnout a roli presunout korektne, je potreba ji nasilne presunout na radic druhy.
    To same se tyka i ostatnich FSMO roli, pokud na nem byly. Vice o FSMO treba zde http://technet.microsoft.com/en-us/l...74(WS.10).aspx

Ja jen rychle doplnim, ze pokud udelas "force override", tak uz nikdy nesmi puvodni server (ted uz asi nadobro mrtvy) s FSMO rolemi zpatky do site. Jednou jsem prave zazil to, ze si to "opravili" a pustili zpatky...coz byl trosku problem. I kdyz v tomto pripade to asi nehrozi.
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

Takze s ami podarilo opravit ten povodny server, ale kedze je to postarsia masinka - potrebujem vsetky role z nej preniest na ten novsi 2003kovy a tento necham bezat v domene LEN AKO fileserver a proxiserver...

prosim, mozete mi niekto napisat, ako to urobim

potom, jed bude len jeden jediny 2003 domenovy kontroller v sieti - pridak k nemu ten novy 2008 server...

dakujem, jaro

http://support.microsoft.com/kb/324801

Otazka dvou kliknuti v google
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

Věk
    39
    Vliv
    285

Neni problem poradit, ale kdyz je nekdo liny si dohledat byt jen zakladni informace bezne dostupne na internetu, tak je kazda rada draha.

Neni problem poradit, ale kdyz je nekdo liny si dohledat byt jen zakladni informace bezne dostupne na internetu, tak je kazda rada draha.
    ano, ale problem je, ze neviem, ako sa spravne opytat uja googla aby som sa doklikal k spravnej odpovedi... kedze som z toho lamka... Tak sa na mna nehnevajte.

Věk
    39
    Vliv
    285

Idealni by bylo si nastudovat celou problematiku, ale dobra.

Presun FSMO postoval uz motorloarulez

Zruseni radice: google- "demote domain controller"
    Vytvoreni noveho uz jsem postoval, doporucuju nejdrive udelat novy, pak zrusit stary.
    Po kazde takove operaci je lepsi to nechat "ulezet" treba do druheho dne.

Nezapomenout na dalsi sluzby co by tam mohly byt (DHCP, WDS, DFS apod.)

Ono je to trochu slozitejsci. Aby jsi mohl udelat to co chces musis vedet co delas, jinak se ti muze stat, ze se cela domenova struktura zhrouti. Pokud to mas na pokusne domene (LAB) tak to neni problem, ale pokud je to v produkcnim prostredi, tak bych se do toho nepoustel. A nastudovani problematiky neni na precteni par clanku na google. .

Pokud chces cesky, Samuraj udelal vynikajiciho pruvodce: http://www.samuraj-cz.com/clanek/pre...erver-2008-r2/
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Věk
    39
    Vliv
    285

Proc se to ucit, kde by se potom braly ty uzasne historky co vsechno jsou lide schopni s domenou udelat?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Linksys WRT54GL - jak se připojit k němu
    Založil basfot v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 29.06.2009, 22:50
  2. Sempron 64 - jaky pameti k nemu?
    Založil DJ_Merci v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 28.11.2005, 17:34
  3. P4 2,4GHz NW 800FSB HT - a co k němu? VHODNE pro OC ...pls
    Založil Tox!c v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 28