diky moc, mozna jeste hloupost, ale ma smysl koupit ipad u nas nekde konkretne? nebo je to standard zaruka 2 roky u kazdeho prodejce a reklamace taktez tam ci se da reklamovat primo v prodejne applu nebo je nejaky specializovany servis?
diky moc, mozna jeste hloupost, ale ma smysl koupit ipad u nas nekde konkretne? nebo je to standard zaruka 2 roky u kazdeho prodejce a reklamace taktez tam ci se da reklamovat primo v prodejne applu nebo je nejaky specializovany servis?
Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen
Imho je to jedno. MOŽNÁ by nějaký Apple prodejce (CBC, iStyle, Duhovy servis ...) dokázal případně zařídit kratší reklamaci než Datart a EWord.
ps: jinak Spajdr na PCT foru prodává 64GB variantu za cca 12k![]()
web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server
Jeste prihodim par svych zkusenosti. iPad 2 jsem kupoval pred mesicem v USA, ale zase tak strasny penize jsem neusetril (k tem $499 je nutne pripocitat sales tax, coz si ne vsichni evropane uvedomuji, kdyz se divi, jak je v americe elektronika levna). Rozhodne doporucuju Smart cover, ta vec je opravdu 'smart'.
Se zarizenim jsem vicemene spokojeny, jen me klasicky dostal Apple tim, ze tam jsou omezeni o ktery jsem nevedel, ani kdyz jsem myslel, ze me fakt nemuze nic prekvapit. Napriklad neexistuje zpusob jak do toho dostat fotku v plnem rozliseni, iTunes vsechny fotky automaticky 'optimalizuji'. Taky obcas by to mohlo byt rychlejsi, na to jaky hardware v tom je, kolikrat nekde 'kliknu' do textoveho policka a nez vybehne klavesnice, tak tam 'klikam' znovu, protoze se mi zdalo, ze dotek nebyl rozpoznan, ale on rozpoznan byl, jenom to trva vecnost. Ale porad je to to nejlepsi z tabletu co jsem videl, Android tablety se zatim nechytaji (a ze jsem jich ve statech par videl), HP TouchPad taky ne (coz me dost mrzi, WebOS fandim).
Update na iOS 5 prinese velmi prijemne novinky (napriklad multitasking gesta), tesim se.
Edit: co se tyce reklamaci, tak nejsem v tomhle nejak kovanej, ale jeste jsem nevidel pokazenej iPad (nepocitam ty mechanicky rozbity), proto jsem to taky celkem bez obav koupil ve statech.
Naposledy upravil frelichl; 09.08.2011 v 10:20.
Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution
kluci diky moc, takze je rozhodnuto, dnes nebo zitra ho poridim
Petre prosim Te mohl by jis dat spajdrovi vedet na pctuningu ze mam zajem, ja uz jsem tam nebyl leta, takze ucet je urcite vymazan, tady jsem mu poslal sz.
diky na stotisickrat.
s.
Frelich: fotky v plnem rozliseni do iPadu dostanes napr. do GoodReadu. Otazka je k cemu mit v iTunes fotky v plnem rozliseni, kdyz je z toho nijak nevykopirujes a na prezentaci na nizke rozliseni iPadu to staci.
Rychlost se mi zda ok, multitouch gesta jdou snadno aktivovat i do iOS4.3.
Svuj ipad2 na reklamaci posilat budu. Na jednom miste mi neco tlaci na lcd zevnitr a na lcd je svetlejsi flicek. Mam to tak od zacatku, ale jsem neschopnej se ipadu vzdat
Sasha: vyrizeno, snad se ozve.
Naposledy upravil PetrT; 09.08.2011 v 12:48. Důvod: Uprava zpravy pro Sashu
games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server
V iTunes fotky nijak neskladuju, jen (pokud se nepletu) je to jedina cesta, jak je dostat do aplikace Photos. A proc to potrebuju - chci rodine ukazat fotku kde jsem jeden z mnoha lidi, takze potrebuju opravdu kazdej megapixel, kterej ten fotak dal a to udelat nemuzu. GoodReader mam, ale dost se mi to prici.
Nerikam ze je rychlost spatna, ale jsou mista, kde proste neni optimalni a ja nerozumim proc. Mas ty multitasking gesta aktivovana? Ja kdysi videl clanek na Engadget, a zdalo se mi to dost slozite, nechtelo se mi v tom tak babrat.
Ty flicky jsou znamej problem od zahajeni prodeje, ja se priznam, ze jsem to ani nezkoumal, jsem hnidopich spis co se tyce nedodelku systemu, na hardwaru musky odpoustim snaze.
Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution
Pres goodReader dostanes fotky i do Photos.
Nemam flicky od lepidla ani prosvitani ledky v rohu. Mam neco zpoza LCD, co tlaci na lcd a dela flicek. Po zatlaceni na hlinikova zada se to zvetsi. Na jinem miste to nedela. Uz jsem to same resil na jednom ntb a bylo to vyreklamovame - vymena zadniho krytu.
Gesta jdou povolit za 10s. Pres Xcode (neim jak to je ale pod win) a ano, mam je povolene.
Diky za tip, zkusim si s tim GoodReaderem vic pohrat. Mac nemam, takze si budu muset pockat na iOS 5.
@PetrT, dekuji moc
uf tak jsem nemel pred dovolenou nejak si pohrat s i-tunes, ale kouzlu jsem teda propadl a nas malej taky, snad tenhle tyden zalozim apple ucet abych pro nej mohl stahnout nejake vyukove programy - videl jsem na U-trubce treba jak se uci deti cist tak ze spojuji body - parada
ani nechci spocitat kolik casu jsem hned stravil u zombiku hehe
kdyby jste mel nekdo nejaky tip na programy pro deti, tak budu vdecny.
Já zabavil 5-6 leté omalovánkami (Coloring Book) a Vladstudio Puzzles for iPad (je tam více obtížností a děcka si s tím vyhrála).
Naposledy upravil PetrT; 22.08.2011 v 21:36. Důvod: Doplneni
chlapi je mozne ulozit fotky nebo i jine soubory nekam na file system pripadne k nim vyzadovat heslo? nechci mit rodine fotky ve "fotkach" kdyz si s ipadem hraje treba navsteva...
Na to musis pouzit jinou app.
Mam otestovanej photo-sort, coz je slusna album-like app s vlastnim FTP serverem, takze nahrnout/prebrat/upravit tam fotky z kompu pres wifi je otazkou pak kliknuti.
Pripadne jednodussi Photo Privacy, coz funguje podobne, dokonce umi nastavit heslo jen na vybrane slozky s fotkama - v zakladni verzi je free, prenos po FTP se musi dokoupit, to vyzkouseno nemam.
Nebo potom Stash Pro, ktera pracuje nejenom s fotkama, ale i videem. Tam ale zase nemas FTP, jen import ze stavajiciho alba a master heslo.
PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5
uf mam dalsi dotaz, ackoliv jsem hledal na ruznych vcetne apple forech, tak se mi nedari ulozit nastaveni me domaci wifi ktera nevysila ssid, sice vsude pisou ze je zbytecne mit hidden ssid ale to je hloupost, protoze kdyz nejsem pripojeny tak videt neni az do chvile kdy pripojim clienta...
druha vec, absolutne nechapu, ze neni proste mozne jednou zadane nastaveni ulozit.
jestli mate nekdo nejaky hint, nebo vite o programku budu opravdu vdecny![]()
Uložení nastavení se provede automaticky po prvním připojení - od té doby iXXX síť zná a automaticky se k ní připojuje. Nemám ale zkušenosti s hidden SSID (tak paranoidní nejsem).
Jestli existuje externí prográmek netuším, ale vzhledem k tomu, že Apple obecně neumožňuje třetím stranám přistupovat k systémovým službám, tak bych se na to asi nespoléhal (možná po JB na Cydii).
Skrytou sit nastavis velice jednoduse a to tak, ze v hledani wifi das "Ostatni..." a tam uz SSID muzes zadat. Jak psal PetrT, nastaveni se uklada automaticky po prvnim pripojeni.
Jinak skryta sit samozrejme zjistitelna je, ale musi se pouzit nejaky programek, samozrejme pak neni videt SSID site, ale sit jako takova ano. Ochrana je to snad jen proti nahodnym kolemjdoucim, snazici se pripojit na okolni site, potom si tvoje AP usetri par odmitnuti pro spatny heslo.
Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
I'm not arrogant...I'm just better than you!
jojo pres to ostatni se manualne pripojim, nicmene si to nastaveni nepamatuje, je skoda ze neni moznost profilu, obzvlast kdyz je wifi prakticky jedina moznost pripojeni.....
Asi tě Sasho nepotěším...
na svém routeru TL-WR841N jsem v nastavení Wireless zrušil zaškrtnutí "Enable SSID Broadcast". Po restartu routeru žádné moje zařízení wifi síť nevidí.
Do iPhonu (iOS5) i iPadu2 (iOS4.3.5) jsem zadal ručně název wifi sítě s heslem a síť je dostupná i po vypnutí/zapnutí obou iHraček. I když v nich wifi vypnu, tak po jejím zapnutí se obě zařízení zase připojí.
Hledej tedy chybu u sebe...
zeby verze iosu? hmmm 4.3.3
muzete nekdo doporucit obal/kryt na IPAD?
EDIT:tak jsem poridil invisible shield pry se tim kryji listy rotoru u us army vrtulniku ....
lepe se to ted drzi v rukou, jen uz to ted nema takovy leskly cool vzhled nicmene to lepe i prilne k povrchu takze to decka tak jednoduse nesesoupnou ze stolu napriklad...
Naposledy upravil sasha; 25.10.2011 v 23:44.
Tak po nejake dobe hrani si mam par novych poznatku:
appstore je vynikajici - nejjednodussi je installovat primo v ipadu pres net, instalace jednoduche, vsechno jede jako z praku
vydrzi opravdu velmi dlouho - prakticky cely den v provozu..
obraz je super ale nesrovnaval jsem s vyssim rozlisenim, kazdopadne nemam potrebu...
a ted zapor - i-tunes je nejvetsi hnus co jsem kdy videl
- jestlize potrebujete restorovat backup - vsechny slozky co jste si vytvorili jsou pryc, to znamena pri vetsim poctu applikaci stravit sakra casu si to opet usporadat.... (nedokazu to pochopit... nebo proc ta moznost neni primo v itunes?)
- kdyz uz naimportujete nejaky dokument nebo hudbu, vytvori si ji znovu v itunes adresari takze to sezere misto na systemovem disku
to je asi ta nejvetsi nevyhoda, ze proste a jednoduse se neda manipulovat se soubory, nemam nic proti aby si to itunes prezvejkalo do svyho file systemu ale naco to musi skladovat na pocitaci dvakrat?
- jakmile date nahodou nesynchronizovat applikace, vsechny okamzite z ipadu zmizi a pak musite v itunes pracne clikat na kazdy program aby byl znovu nainstalovan - nikoliv z backupu ale z folderu kde jsou vsechny aplikace ulozeny (nevim jestli je to mou chybou ale neni nikoliv v data aplikacich ale pod documents - hudba.. ? wtf)
jinak chvalim, jo jeste uprava fotek je super
samotnemu pristroji neni co vytknout, vsechno je o systemu na localnim pocitaci...
co se tyce cydie, s novym iOS jsem je fuc a vubec mi nechybi, ve vyberu aplikaci se neda poradne nic najit a u vetsiny ani nevidite co tam vlastne instalujete protoze screenshoty nejsou nebo jsou prekryty reklamou ...
Naposledy upravil sasha; 25.10.2011 v 23:54.
Ahoj kluci,
ptám se někoho z vlastníků dá se na tom aspoň trochu smysluplně pracovat, nemyslim mejly ale třeba instalace virtalních XPček a pak nějakých k tomu programů... dík, nechci je konzumovat a casaky mam radsi taky v papiru... a kdyz uz jsme u to, kdybych si nejaky nahodou predplatil daji se napriklad nekam odkladat? dik
FUN: Apple Mac Pro 4.1@5.1 • Intel Xeon W5680 • Kingston 3x8GB (triple-channel) 1333 ECC • EVGA GTX 670 • Crucial M200 256GB • WD Black 1TB • WD Green 1TB 3x
MOBILE: HP EliteBook 8440p • Corsair 2x4GB • AVerTV Hybrid • Logitech VX Nano • Canon S95 • Apple iP6 16GB • Apple iPad Air 64GB • Apple iPod Nano 7G 16GB • Apple iPod Video 80GB
WS: intel NUC i3 • Corsair 2x4GB • Crucial M4 512GB • intel Advanced-N 6235 • Samsung B2030HD
HTPC: AMD X2 Toledo 4200+ • ASUS A8R-MVP • Scythe KatanaCu • Patriot 2x1GB • GB 8600GT+Zalman VF900-Cu • WD 640AAKS+SilentMAXX silencer • Pioneer DVR-212 • Leadtek WinFast TV2000XP Expert • Corsair HX520w • SilverStone LaScala LC17S • ONKYO TX-SR603E • JAMO E7 7.1 (2x E750 + 4x E700 + E7cen + E7sub) • Panasonic TX-55CS630E • Logitech WingMan FF GP • APC Back-UPS 650 • chlupy ze psa
Ne, absolutne ne, pro takove ucely to zarizeni nebylo vymysleno, nema cenu se ho jakkoliv pokouset znasilnovat timto smerem a ani to nejde.
U casopisu dost zalezi, ja mam treba predplacenej Respekt a ten je proste ulozenej v pameti zarizeni, dokud ho nesmazu a i kdyz ho smazu, tak si ho muzu kdykoliv stahnout znovu.
Jak pise frelichl, nema smysl upravovat bagr, aby jsi s nim mohl jezdit po dalnici. Jinak videa na youtube s WinXP a podobne, to jsou opravdu jen videa na youtube.
Obecne jakykoli obsah co z iPhone/iPad koupis, lze stahnout kdykoli znovu, takova je filozofie fungovani toho systemu, samozrejme jsou vyjimky.
Jinak vcera apple zprovoznil iTunes match a vypada to vice nez schopne, zrejme to nahradi mnou do ted pouzivany a ne az tak idealni Audiogalaxy.
Nejvtipnejsi (nejsmutnejsi) je, ze vsude na diskusich se neresi jak ta sluzba funguje a co umi, ale jestli to legalizuje stazenou hudbu nebo ne.
Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
I'm not arrogant...I'm just better than you!
Podepisuji výše řečené. Nouzově by se to snad dalo překousnout, ale jinak otrava.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)