Nejak sa mi nedari (sice je trocha od temy) nainstalovat ten ubuntu, ale o inom som chcel
Zmenil som velkost 49GB particie acronis disk directorom cca 25GB (ostal win) a 24GB som naformatoval ako ext3, restartoval som pc a nainstaloval ubuntu 11.04 ale nastal problem, lebo na zaciatku sa neukazal zavadzac, ale bootoval linux. Takze som znova musel nainstalovat windows.
A tam nastal problem: pri instalacii windowsu a vybere particii som mal ako C particiu tych 416GB. Takze som bol nuteny nainstalovat win. na D particiu, ale nedokazem urobit z tej mensej particiu C. Skusal som vselico (aj v acronise zmenit pismeno particii, ale nefunguje to (ono vlastne to funguje, zmenim C na E a potom D na C, ale ak idem znova instalovat win, tak o5 je ako C ta 416GB particia).
Ak cez tento pocitac, spravovat, sprava diskov, pozrem na disky, tak C je ako aktivny disk a D (na ktorom je win) je ako zavadzaci
Pri instalacii win som aj tie 2 particie 24 a 25GB odstranil, dal som vytvorit novu, ale stale je C particia ta 416GB.
Neprisiel som na nic, len, vsetky data (cca 200GB) zalohovat na ine disky, co je moc pracne a dlhotrvajuce.
Potom komplet vsetky particie na disku odstaranit a vytvorit ich na novo.
Takze otazka:
Je nejaky sposob ako spravit z nechcenej C particie D (aby nebola ako aktivna) a pismeno C pridelit tej mensej particii, samozrejme bez straty dat ?