První post a hned o BTC a registrace včera... To je náhoda... Že by se rozjížděla nějaká kampaň a bíťáci oblézají fora?![]()
První post a hned o BTC a registrace včera... To je náhoda... Že by se rozjížděla nějaká kampaň a bíťáci oblézají fora?![]()
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
když vidím ten výpočet od Rache-ho ... nemá v tom prsty ČEZ?![]()
IBM
Lenovo
Kriglnakafe
Ah tak, to je jina :).
Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution
Co máš za problém? Myslím, že toto téma ve zdejším fóru chybělo... Máš snad jiný názor?
A díky za červenou karmu Davide...Nazdárek, členové, co si to chtěli zkusit, už to asi udělali, registrovat se tu jen proto, abys dělal BTC reklamu, opravdu není nutno...Co kdybys to nechal na ostatnich clenech, aby posoudili jestli je to zajima...?
a) Nemám potřebu řešit karmu veřejně, co jsem chtěl jsem ti napsal, ale není zač
b) Možná chybělo téma, ale řada členů BTC těží a nemálo jich o tom též ví, takže to možná chybělo, neb jsou jiná, specializovanější fora na toto
c) Nevím, proč by měl mít Rache nesmysly, v jednom z linků je to i spočítáno. S dovolením si půjčím:
Možná jediný problém bude "terminologický", že to čemu se tam říká zisk jsou reálně výnosy a zisk jak všichni (nebo snad aspoň ti, co si dělají nějaké výnosově/nákladové propočty) víme = výnosy - náklady, tedy cca 95 - 75 = 20/den... Ano, celá DVACETIKORUNKA za denPotencionální zisk
Obížnost na výhru bloku s výkonem BitBagru: 88 (dní) /1,4 (výkon)= 62 dní
Zisk za jeden den: 50 (BTC) / 62 (dní) = 0,80645 BTC
Zisk za jeden den v CZK: 0,80645 (BTC) * 7(kurz BTC/USD)*17(kurz USD/CZK) = 95,96 Kč / den
Náklady na provoz
Průměrá spotřeba: 680W
Cena elektřiny za 1kWh: 4,6 Kč
Spotřeba za 1h: 4,6 (Kč) * 0,680 (kW) = 3,128 Kč za hodinu
Provoz 24/7 náklad na den: 3,128*24 = 75,072 Kč / denA to ještě ohrožená spoustou dalších parametrů - když se vysere jedna nebo více karet, tak po dobu reklamace bude sestava oslabena, když budeš mít v záloze jiné karty, tak zas jsou vyšší HW náklady atd. atd... A kurz BTC už je jen třešnička na dortu. Dvacka za den kalkulovaná na "ideální" stav, kdy ti to pojede 24/7 a nepodělá se to (žádné "vícenáklady" nebo "ztracený zisk" kalkulovaný na nefunkčnost HW tam nevidim - a to že "BitBagr" jede týden OK neznamená, že se po pěti nevys**e)... Je to možná zajímavá "geekovina", ale osobně mi to nejvíc připomíná akce typu "letadlo" a "pyramida" - taky na tom většinou vydělali ti, co přišli zezačátku. Ti, co přišli později, vydělali buď málo nebo skoro nic.
A jen tak pod čarou - jak a proč ses tedy zaregistroval na forum, sem k "nám", mohu-li vědět? To sis jen takhle seděl a procházel diskusní fora a řekl sis "ha, tady o tom ještě nevědí"... A nebo ses sem chtěl registrovat už dávno a jako náhodou jsi při té příležitosti napsal i post o BTC?![]()
Naposledy upravil D_a_v_i_d; 11.08.2011 v 14:09.
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Aha, ok.. problém, který vidim v tom citovaném vlákně je kurz, který počítá 7 USD/BTC... momentálně je 10 USD/BTC (https://mtgox.com/)
Elektrinu mam taky levnejsi tarif nez 4,6 Kc/kwh
...ano, aktuálně je 10 USD/BTC, trend je klesající, za měsíc spadl o cca 4-5 dolarů, lidí je v tom projektu čím dál víc, a kurz bude pravděpodobně nadále klesat... A ty si na aktuálních cenách (kurzech) s výkyvem 30+ % za poslední měsíc a přepokládaným dále klesajícím trendem kalkuluješ osmiměsíční návratnost sestavy... Tak to GL
Vývoj kurzu BTC/USD, jen tak pro pořádek:
http://btc.exchangerates24.com/usd/trend/?q=30
Pokud mluvis o trendu, pak bych vice hovoril napr. o rocnim... http://bitcoincharts.com/charts/mtgo...gSzm1g10zm2g25 (jen tak pro poradek)
A samozrejme je zavisly na zpravacha velmi volatilni (jakozto maly trh.. cca 70 Mio USD)
V pohodě, jen jsem se ptal, jestli jsi sem dorazil šířit osvětu o BTC, nebo jestli to byla náhoda, protože ta shoda registrace a odeslání prvního postu o BTC byla dost nápadná.
Jinak obecně - proti BTC nemám nic zvláštního, je to, jak jsem psal, prima "geekovina", nicméně opravdu bych to neprezentoval jako nějakou "možnost zbohatnout" a zakrátko možná už ani jako možnost "vydělat". To možná platí pro lidi, kteří jsou v projektu od začátku. Pokud bude propad kurzu BTC/USD pokračovat, tak člověk, který by si teprve TEĎ chtěl stavět bitbagr, tak než na to splaší komponenty, postaví to a zprovozní, tak už bude kurz v takové výši, že se mu to za dobu životnosti HW nezaplatí
Ad kurz - ano, jenže co jsem tak četl, tak nikdo moc nečeká, že by se měl nějak dramaticky zvyšovat, spíš to bude postupem času ještě klesat, takže onanovat tu nad nějakým "čo bolo bolo" je podle mě trochu vedle... Nepřeju ti nic špatnýho, ale obávám se, že Rotschild se z tebe díky bitminingu nestane
EDIT: Jinak za graf díky, roční jsem nehledal, protože mi přijde, že BTC jsou výrazně populární zejména posledních pár měsíců, a je to tam docela vidět - strmý nárůst a teď bude asi pokračovat pozvolný pokles...
Hehe .. zbohatnuti samozrejme neocekavam, jenom vyvazuju tvy imho prilis negativni videni veci... Jde o naprosto spekulativni vec a tak to od zacatku pisu... Nicmene zisk jde vzdycky ruku v ruce s rizikem a jine riziko mam ja s 2-3 kartama (a muzu kdykoliv masinu vypnout kdyz kurz pujde do kopru), jine riziko overclocker s jednou kartou, ktery to zapne prilezitostne (na noc a pod.) a opet jine riziko investor, ktery ma doma tohle
http://bitcash.cz/forum/showthread.php?threadid=34
Ten to jen tak nevypne
K tomu kurzu: dostal se nahoru po afere Wikileaks, kdy mel velkou medialni pozornost. Ted klesnul zejmena kvuli krachu bitomat.pl a mybitcoin.com (spousta lidi prisla o sve BTC ktere u nich meli ulozene cimz klesla duvera v menu samotnou).
Já se spíš snažím vidět to realisticky, jak říkám, nápad je to zajímavej, pokud by to bylo trochu jinak prezentováno, neřeknu křivýho slova, ale na vejdělek to obávám se opravdu nebudeMinimálně pokud to někdo bude mít jen v rozsahu "na takové to domácí žvýkání"
Ad kurs - špička 05-06/11 a souvislost s aférou WikiLeaks? Tak to bych prosil asi vysvětlit, protože mám za to, že WL je už značně starší záležitost, nikoliv z posledních dvou - tří měsíců
Nicméně s kýmkoliv jsem se bavil nebo cokoliv jsem četl, tak tam bez ohledu na krachy nějakých portálů bylo vždy přesvědčení o tom, že kurz půjde pozvolna dolů, nikoliv nahoru... Tak snad se ti to zacvaká aspoň za rok, když ne za osm měsíců, držím palec!
EDIT: A nebo kurz může zůstat podobnej, ale prý se zvýší "obtížnost", čili na vytěžení bloku bude trvat déle. Což je totéž v bledě růžovém - časová výtěžnost aktivity půjde dolů![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)