Ahoj,

tchánovi jsem vybral DSLR Nikon D3100 a dost mě zaráží jeho chování (toho foťáku )
- ze začátku jsem udělal několik fotek, které se uložily na kartu jako poškozené, tzn. ukáže se jen kousek JPG z horní poloviny. Občas foťák přestal reagovat na cokoliv, bylo nutné zapnout/vypnout.
- prvotní problémy jsem připisovat vybitému akumulátoru (i když můj foťák se v tomto případě způsobně vypne a blikáním ikonky mě předtím dá jasně najevo co potřebuje)

Po nabití akumulátoru se to "snad" chová v pořádku (zkouší se s ním učit tchán, cca 30km ode mě), nicméně včera jsem to dostal znovu do pracek a udivila mě další věc. Totiž že některá natočená videa foťák ani sám na LCD nepřehraje, u jiných pustí kousek a silně pixeluje (jako při špatném přijmu DVT-B na televizi).

Tohle mi nepřipadá vůbec normální
Teď uvažuju, jestli nemůže být ještě na vině karta? (je to Class10, před použitím naformátovaná), v nejhorším případě půjde na reklamaci foťák (to zase bude keců, co jsem mu to vybral za krám...)

Jak to vidíte ?

A druhá věc - fotky/videa si chce pouštět na analogové TV, co sem hledal, tak potřebuje kabel EG-D2, IMHO v tom není žádná elektronika, to je za kus drátu a std. koncovky dost přemrsklá cena. Nedaří se mi ale nikde najít schéma, nevěděl by někdo zapojení?