Dobrý den, prosím o pomoc s nastavením vnc a příslušenství od někoho kdo je schopen vysvětlení tzv. polopatě. Děkuji.
Mám v domácí (místní) síti připojen stolní počítač a nb, doposud jsem se připojovala přes vnc vzájemně mezi těmito počítači bez potíží. Bohužel je to zhruba týden, co připojit přes vnc nelze a jednoduše nevím proč.
Zkoušela jsem teamwiever, ten funguje bez potíží, avšak pouze do restartu jednoho pc, kdy se změní heslo a tak musím běžet k počítači, abych zjistila heslo nové...je možné, že se někde nastavuje stálé heslo, to nevím.
Nicméně vnc mi obecně vyhovovalo víc.
Pokud vypnu firewall vnc připojím, ale tento způsob nehodlám praktikovat.
Ve výjimkách firewallu je vnc povoleno. Vnc jsem původně nechala v defaultním nastavení, pouze jsem nastavila heslo, bohužel po té, co (pro mě z neznámé příčiny) přestalo fungovat, jsem v něm nastavovala kde co, podle různých návodů na internetu, ale výsledek žádný.
Připojení je přes router, do nějž je připojen přes ethernet stolní počítač a přes wifi nb.
Mezi sebou přes vnc wiever jsem počítače připojovala přes lokální ip (10.0.0.1-2,3,4) podle přidělení routeru.
Budu vděčná za pomoc a děkuji.