Znamy mi doniesol starsi PC aby som sa nan pozrej, ze nemoze sa dostat do win:
Kedze som sa nemohol dostat do win, ani cez nudzovy rezim ani nijak inak, tak som sa rozhodol win. preinstalovat. To sa mi aj podarilo, ale fungoval len par spusteny a znova sa don nedalo dostat, ked bootoval win, tak preblikla modra obrazovka z nejakym textom (asi na 0,1s) a nasledoval restart.
Mal som pocit, ze je vadny HDD, tak som ho dal do ineho pc naformatoval, ale vyzeral v poriadku.
PC mal 2 pamate: jedna bola DDR 333 128MB a druha DDR 400 512MB. Rozhodol som sa otestovat ich memtestom, ta DDR 400 512MB obsahovala viac nez 1000000 errors, tak som ju s PC vyhodil a nechal som len 128MB. Skontroloval som ju memtestom a mala 0 errors.
Win XP som nainstaloval, ale na 128MB ram to nebolo boh vie co, tak som musel dokupit pamat. Kupil som novu pamat DDR 400 MHz 512MB, zalozil som ju do PC. PC sa zapne a vypise nieco v zmysle, zeby som mal v biose zmenit FSB (asi rychlost), konkretne pise
Warning FSB/SDRAM frequency settings might be changet !
Please adjust your settings in setup menu by press del
V biose som pozeral, tak pre RAM sa da menit napatie od 2,5-2,8 (myslim)) a rychlost tam pise 200MHz ale nic sa neda menit (menil som aj napatie, ale stale pri spusteni hlasilo to iste), prilozim este foto z biosu
MB je od MSI, http://sk.msi.com/product/mb/648-Max.html
Win sa ale potom normalne spusti, problem je vsak v tom, ze ak je potrebne PC restartnut, alebo vypnut a znova zapnut, tak uz nenabehne win (monitor nenabehne) az ked vypnem PC vypinacom a zapnem, tak potom znova win nabehne
Pamate ako som pisal su tam teraz 2ks DDR 333 128MB a DDR 400 512MB1.jpg
Ak dam do prveho slotu 128MB, tak pc iba pamat 128MB, tak pc nabehne aj po restarte, ale je dost pomale. Ak dam do pc iba 512 MB tak pc po restarte nenabehne. Ak dam do PC obe pamate ale do prveho slotu 512MB, tak pc po restarte nenabehne, ak dam do prveho slotu 128MB tak pc po restarte nabehne
Je uz toho na mna dost, skusam vselico, ale neviem, problem je asi v pamatiach
EDIT: tak stiahol som si manul k MB a tam sa pise
Main Memory
Supports three memory banks using two 184-pin unbuffered DDR DIMM.
Supports up to 3GB memory size without EEC.
Supports DDR200/266/333 MHz and up.
Myslite, ze problem moze byt v tom ze ja som kupil DDR na 400MHz ??
Pred tym som sa riadil touto specifikaciou http://www.firingsquad.com/hw/146/MS...85/?viewdesc=1 lebo nic ine som nenasiel a tam sa uvadza aj DDR 400