(neni to sice uplne monitor, ale sedi mi to nejvic do tehle sekce)
Pokukuju uz nejaky cas po televizi jakozto vetsim zobrazovacim panelu z PC. Kvuli prirozenosti zobrazovacich technologii, ktere sviti samy o sobe, vypadava LCD ze hry. Koneckoncu ty barvy a obraz tomu take odpovidaji.
Prochazel jsem obchodaky a srovnaval plazmy mezi sebou a navzdory dobremu obecnemu povedomi o kvalitach PDP panelu Panasonic se mi stale zda, ze panel blika. Hlavne ve srovnani se Samsungy a LG stejne uhlopricky. Neni to ale klasickych 50 Hz, stale se jeste prodavaji low-end modely od LG, ktere blikaji priserne. Nevim, jestli to ma co docineni s dopocitavanim mezisnimku a te jejich pseudo-600 Hz technologie, ale blikaji vsechny modely Panasonicu, nezavisle na uhlopricce, generaci (20 vs. 30 rada) a pritomnosti 3D. Zkouseli jsme i prolezat menu, ale bez uspechu.
Co s tim? Panasonic ma nejprirozenejsi barvy, dobry upscaling a plynulost pohybu, nechtel bych se ho vzdat. Prinejhorsim to zkusim nejak prekousnout, blikani je videt jen na svetlych plochach a da se na to divat, krome toho divneho pocitu, ze nekde neni neco v poradku.
Ostatni znacky nemaji tak verne barvy, horky kandidat Samsung je presaturovany a malo kontrastni. Do jedovatosti barev konzumnich LCD to ma daleko, ale prirozene to neni v zadnem pripade.