Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
Ad disky:
AFAIK všechny poslední Samsungy jsou extrémně hlučné hlavně při rozbíhání, to zní jako rozbitá převodovka... Když si nastavíš delší sleep time na Synology, mělo by to být lepší pro uši i pro životnost disků..

Co o to rozbíhání ani nejde, je to sice jak startující stíhačka, ale obří hluk to dělá při zápisu, resp. při seeku. Bohužel nemám jiný disk, na kterým bych zkusil, jestli je to vlastnost Samsungu nebo rezonance plastů u Synology.

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
Ad poštovní účty:
Není mi jasné co přesně chceš dosáhnout, ale vidím dvě možnosti. Buď si nastavíš na stanicích Thunderbird tak, aby stahovanou poštu neodstraňoval ze serveru a pak to bude fungovat přesně jak říkáš. Navíc se ke kompletní poště dostaneš kdekoliv i z netu. Nebo se na Synology dá v jejich supportu najít balíček, který funguje IMHO jako poštovní server (nezkoušel jsem), takže si Synology bude stahovat poštu z lib. účtů lokálně a pak budeš přistupovat na poštu pouze k Synology.
Nechávat poštu na serveru by jistě šlo, ale to není právě to, co chci, protože každý pošt. klient na každém PC by stahoval poštu z netu znovu.
Co se týče pošt. serveru na Synology, tak přesně to, co píšeš, bych chtěl. (asi jsem to nepopsal úplně správně). "Mail Station" jsem nainstaloval, ale nejsem schopen to nakonfigurovat tak, aby to samo stáhlo poštu z mých účtů a já se pak připojil pouze k Synology. Obávám se, že to asi ani nejde.

Citace Původně odeslal Marty
A nebo poslední varianta, mít datový soubory Thunderbirdu umístěný na tom NASu, optimálně asi formou celého portable Thunderbirda uloženého kdesi na NASu.
Ano, přesně tohle mě taky napadlo, nakonec to asi bude nejjednodušší řešení, nevím ale, jak se to celé bude tvářit, když s těmi daty budou pracovat 2 PC současně. Proto jsem se chtěl zeptat, jestli s tím nemáte někdo praktickou zkušenost.