Nedávno jsme si s kamošem s LN2 hráli
Teda hlavně on, přece jen s ním dělá už nějakej ten rok
Ono to až tak nebezpečný není, klidně si do toho šáhne holou rukou, dokonce si i trošku na ruku LN2 nalil, ale musite být rychlí, dokud vás ještě izoluje ta trochu vzduchu, mezi pokožkou a LN2
Já sem takový pokus zdvořile odmítl

Jinak na přepravu vám stačí klasická skleněna termoska, ta je lepší než nerezová. Na malé skotačení vám takový litřík bude stačit Naštestí je to absolutně zdravotně nezávadné, takže není čeho se bát. Akorát opatrnost a trošku větrat neuškodí...

Zkoušeli jsme jen tak hodit do LN2 starou ISA síťovku, jak to bude vypadat. Slyšel jsem jak to dvakrát prasklo a pak jsme viděli jak LN2 vře - to když se vyrovnávají teploty. Asi za 30sec už klídek a ticho - síťovka měla teplotu stejnou jako LN2 - tj. -196°C Po asi 5 minutách jsme ji vytáhli a nechali ohřát. To se samozřejmně orosila, ale vypadala OK. Bohužel jsem ji před tím nijak nezkoušel, takže ani nevím jestli byla OK. No a pak jsme zkusili na nějakou starou grafiku LN2 nalít - a to rovnou na čip. Docela sranda. Nechali jsme ji ve vaničce z polystyrénu asi 20 minut s teplotou -80 až -60... Vydržela, svina