Neviem čo fotíš ty ale už roky dozadu tu bola dlhá diskusia kde bol záver: svetelnosť skla stabilizáciou nahradíš len ťažko, tj. len keď fotíš objekty ktoré sa nehýbu (a to tu ešte nie je reč o malej HO svetelného skla ktorú nenahradíš vôbec). Takže nebudem tvrdiť že nemôže sa stať že s Olympusom budeš mat v nejakej situácii menej šumu ako na FX, ale toto sú väčšinou situácie buď extrémne, alebo kedy nie je použité najvhodnejšie sklo. Nemám pred sebou porovnanie, ale predpokladám medzi E-5 a D700 je v šume rozdiel cca. 2EV, tj. ISO6400 na FX je asi ako ISO1600 na E-5, takže bavíme sa o prípadoch kedy musíš stabilizáciou dohnať aspoň 3EV oproti FX bez stabilizácie. Také prípady sú, ale nie sú typické, ale opačných je o dosť viac.

K tej Bigme: dal som to do Googla, aj jedno, aj druhé sklo tak volajú, ale Sigmu tiež nemusím. Mal som od nich blesk (ešte kedysi dávno DM ho tu doporučoval), nikdy viac. Sklo by som od nich kúpil jedine ak by dokázali kvalitou konkurovať Nikkorom pri výrazne nižšej cene.