Zdravim,
rad bych se vas zeptal na radu, jelikoz jsem se posledni dobou zejmena v grafickych kartach vubec neorientoval. Pritelkyne byla nadsena ze Zaklinace a chci, aby si mohla zahrat i dvojku, ktera vyjde nekdy v kvetnu. Nyni ma Athlon 64 X2 5000+ a GeForce 8800GT, ale to zcela jiste na zprovozneni v nejake rozumne kvalite a bez sekani nebude, takze premyslim, co poridit. Vyhodou je, ze ma celkem maly displej s rozlisenim 1280x1024 a nepotrebuje vsechno mit na maximalni detaily, AA apod.
Zajimalo by me tedy, co vyhledove koupit, abych vedel, ze to v tomto rozliseni pojede plynule, i kdyz tam treba nebudou minimalni detaily. Zatim zverejnene naroky jsou nasledujici:
U procesoru mam celkem jasno, tam to bude nejaky Athlon II nebo Phenom, nicmene u grafickych karet jsem naprosto ztracen - prijde mi totiz, ze oproti te 8800GT vetsina karet v DX9 (W2 bude stale jen DX9 podle vseho) nema vyrazne vetsi vykon, pokud tedy nepocitam uplne hi-endove novinky nebo dvoujadrove grafiky. Koukal jsem napriklad na Radeon 5750, ale ten nabizi narust vykonu o nejakych 15% v idealnim pripade, vetsinou je to ale do 10%, v nekterych specialnich pripadech je dokonce o fous pomalejsi. Jedna z mala karet, ktera me zaujala, je napriklad Nvidia GTX-260, ktera by se do rozpoctu vlezt mela (nechci do toho zas vrazet horentni sumy).OS: Windows XP/Vista/7
Processor: Intel Core 2 Duo 2.2 GHz or similar AMD
Memory: 1 GB for Win XP / 2 GB for Win Vista
Graphics: Nvidia GF 8800 512 VR or similar ATI
Hard Drive: 8GB for game and 8GB bonus content
Kazdopadne rad si necham poradit. Nerad bych tady napevno udaval nejakou castku - uz jen proto, ze mam jeste pres ctvrt roku cas (a to uz budou ceny jinde, navic muzu neco prisetrit). Pokud bude moznost, budu preferovat nakup kratkodobe pouzitych komponent, coz je dalsi faktor, ktery znesnadnuje urceni nejake hranice. Jde mi samozrejme o nejlepsi nakup v pomeru cena/vykon.
Jeste doplnujici otazka: Pri upgrade bude pravdepodobne lepsi rovnou prejit na AM3 s DDR3, nez zustavat u DDR2, ze? Uz jen kvuli cene...
Dopredu diky za rady.