Rozhodl jsem se konečně udělat pořádek v rozvodech elektriky kolem sítě u nás doma. Moje představa je jednoduchý panel pro připevnění na zadní zeď v komoře, kde bude
8x zásuvka + 8x signalizace napájení + 8x vypínač, všechno to samozřejmě pojede na chráněném okruhu z UPS, ale to je celkem nepodstatné.
Narazil jsem na to, že nikde neznají něco jako "zásuvka na panel". Přijde mi dost na palici kupovat normální interiérové zásuvky, šroubovat je do těch "gumových" krabic do omítky a to celé pak přidělávat vruty na desku.
Cena není tak důležitá, ale samozřejmě přepdokládám nižší, než u interiérového provedení. Kam umístit doutnavky a vypínače už není problém, to dám i ze šuplíkových zásob.
Největší problém jsou ty zásuvky - takže buď
a) nějaké provedení "na panel", musím sehnat zásuvky + krabici/panel (nejlíp asi plastovou desku)
b) provedení s krabicí, ale tak aby se ta krabice po několika použití nerozpadla a tu pak přichytím na podkladovou dřevěnou desku
(poslední možností jsou venkovní zásuvky s krabicí, kvůli ceně a víku, které tam nechci si to zatím nechávám jako poslední možnost)
Má někdo tip, kde tohle koupit - samozřejmě nejlíp na netu, ev. v Brně?