Nazdar, rad by sa poradil ohladne vyberu sietoveho zariadenia. Momentalne mam DSL linku zapojenu do DSL routera s integrovanym switchom, do ktoreho mam zapojene cez kabel domace PC, notebook a wifi access point. DSL pojde von a namiesto toho pojde UPC.
Zapojenie bude taketo:
- UPC coax <-> UPC modem <-> "router + switch + wifi ap" <-> koncove zariadenia zapojene cez ethernet kabel a wifi
Chcem to trochu naplanovat dopredu aby som nekupil hlupost a nech to chvilku kapacitne vydrzi. Zapojit planujem nasledovne:
- cez ethernet (wan) - do UPC modemu
- cez ethernet (lan) - 5 zariadeni: domace PC, notebook, TV, PS3, multimedialny prehravac, kde minimalne 3 zariadenia (PC, notebook a PS3) maju sietovku 1 Gbit/s
- cez wifi - telefon (mal by podporovat 802.11 b/g), notebook (mal by podporovat 802.11 a/b/g/n)
Idealne by bolo zrejme zariadenie co by malo:
- router
- switch: 8 portov, 1 Gbit/s
- wifi: 802.11 a/b/g/n
Kedze neprenasam velmi casto nejake brutalne GB dat tak myslim, ze sa viem uskromnit na:
- router
- switch: 8 portov, 100 Mbit/s
- wifi: 802.11 b/g
pozn. Pre wifi pouzivam momentalne WPA-PSK, co som najviac vyzmykal z mojho wifi ap.
Mate prosim nejake odporucania na konkretne zariadenie? Potrebujem spolahlive zariadenie, ktore pobezi nonstop bez problemov. Pozeral som aj podobnu temu http://4um.overclocking.cz/showthrea...t=78005&page=1 ale tam sa mi to zda riesene pre narocnejsie ulohy tak som to tam nechcel zamotat. Inak nizka cena nie je priorita ale zas nech neberiem kanon na vrabce![]()