Mě by spíš zajímalo, jak je to s tím, když vás revizor "chytne", tak si můžete jen nechat napsat papír a pak jít ukázat tramvajenku do centrály DP a zaplatíte pouze pade za dodatečné předložení dokladu... Funguje toto i s anonymní jízdenkou? Protože pokud ano, tak si dokážu představit, že by se třeba pro dva tři lidi vyplatilo koupit si dohromady jednu anonymní a tu používat, když jsou náhodou nachytáni, pro předložení dokladu... Mně osobně třeba za poslední rok revizor kontroloval kolikrát, dvakrát? Moje sestra si zapomněla koupit kupon někdy v dubnu, pak to nějak pustila z hlavy a chytli ji až v listopadu, čili s cenou pokuty 700 (nebo 800?) se jí to pořád ještě královsky vyplatí
Myslím, že DP tou vyšší cenou kompenzuje právě toto...
Ovšem tak si říkám, že nevím jak by to bylo s tou anonymní realizováno, ta "kontrola dokladu ex-post na přepážce", neb ta úřednice tam musí napsat podle jakého dokladu to bylo zkontrolováno... A když spáruje číslo opencard s vyplněným papírem kde je jméno, adresa dle občanky a r.č. od revizora, tak ta anonymita jaksi ztrácí kouzlo![]()