Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: Sitovy disk pristupny z intenetu jake porty + jak namapovat HDD pod 2 IP?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Sitovy disk pristupny z intenetu jake porty + jak namapovat HDD pod 2 IP?

No ja jsem doma tak pulcasu a pul v Praze a vytvaret forwardovani na vse co bych nekdy potreboval je jeste horsi snad asi, tak lepsi nechat si moznost otevrit port az budu potrebovat.

FFP, jojo to jsem presne zkousel, mozna se k tomu zas vratim, ale resi to jen to VPNko, no, mozna DNS, ale celkove jak rikam pri restartu mizi nastaveni, ja linux nemam uz tak zazitej, vidim v tom kupu problemu, to snad radsi ten scrip, co jsem zatracoval

Standardní Re: Sitovy disk pristupny z intenetu jake porty + jak namapovat HDD pod 2 IP?

Citace Původně odeslal Skodik Zobrazit příspěvek
    No ja jsem doma tak pulcasu a pul v Praze a vytvaret forwardovani na vse co bych nekdy potreboval je jeste horsi snad asi, tak lepsi nechat si moznost otevrit port az budu potrebovat.

FFP, jojo to jsem presne zkousel, mozna se k tomu zas vratim, ale resi to jen to VPNko, no, mozna DNS, ale celkove jak rikam pri restartu mizi nastaveni, ja linux nemam uz tak zazitej, vidim v tom kupu problemu, to snad radsi ten scrip, co jsem zatracoval
    podle toho, co tam pisou ten system funguje normalne z toho usb, vcetne ukladani nastaveni ...
    a ano, resi to jen to vpnko, ktery ti obratem resi vsechno ostatni
    ale jestli na to nemas cas, nebo ho tomu nechces venovat, tak pak ten script
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

SKODIKU mám na tebe dotaz ohledně Zyxelu NSA210 (vlastním jej stejně jako ty) a ikdyž ve specifikaci je napsáno 1Gbit LAN síť tak když stahuju nějaká data z tohoto disku do počítače tak mi to jede 10MB/s (zjištěno přes TotalCommander) tzn že mi to jede 80Mbit/s a rozhodně to nepřekračuje 100Mbit sít (natož aby se to přibližovalo 1Gbitu).

- Můžeš prosím zjistit jaký je stav u tebe ?
    - Netušíš neměl-li jsem disk z formátovat nějak jinak než jej mám (pod ikonou disku mi to píše JBOD) čekal bych ale že když je to linux přístroj že to bude v ext2 nebo 3

A samozřejmě switch a síťovka v compu jsou v Gbitu...
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

ahoj,
    na netu jsou na to srovnani, ale ja osobne nevim, neb z nej stahuji pres Wifi..

Citace Původně odeslal Skodik Zobrazit příspěvek
    ahoj,
    na netu jsou na to srovnani, ale ja osobne nevim, neb z nej stahuji pres Wifi..
    No právě že na netu jsem našel že to někomu jede 18MB/s a nekomu ani ne 10MB - stáhl jsem full HD film a kouše se mi při přehrávání přímo z NAS tak jsem jej chtěl překopírovat na PC a trvalo to právě asi hodinu kvuli tomu že to jelo ani né 100Mbit rychlostí... (myslím kopírování)
    Paul Atreides

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)

Co máš za síťovky? Ptám se proto, že některé (např. Realtek, co mám v ntb) umí ve správci zařízení měnit rychlostní režimy (vynutit komunikaci jen 100/100 na Gbitu apod.) - případně zkontroluj, jestli to máš dobře nastaveny.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

JBOD je Just a Bunch of Disks, proste setup disku; pocitam ze tam bude nejaka ext3, jedes to pres sambu? S tou jsou klasicky rychlostni problemy, neumi to treba nfs?
    Loading signature [ FAILED ]

Ty vole admixi já a linux to je pro mne furt spain village... Ale Samba jsem tam někde četl...

Síťovky na boardu jsou obě Marvell
    - na LANce běží OK
    - v rámci domácí sítě z compu na comp to jede jako na LANparty (ikdyž to jede přes jinej switch) takže to se domnívám že tam problém nebude

Spíše jak říkám nalezl jsem na webu že to někomu jede taky pomalu a někomu krapet rychleji, ale co jak proč to už tam není...
    Paul Atreides

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Rychlý sítový disk ?
    Založil globalkiller v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 10.02.2010, 20:01
  2. Ako namapovať disk z Linuxu pod Windows aby to bolo secure?
    Založil e1 v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 38
    Poslední příspěvek: 22.10.2008, 11:46
  3. Winroute vs. Active mod => jak namapovat porty???
    Založil Lisak v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 08.04.2005, 10:56
  4. Jake porty uvolnit pro Skype?
    Založil PhoB v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 15.03.2005, 23:44
  5. Jaké porty využívá ICQ?
    Založil Gorak v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 02.10.2003, 21:04

Pravidla přispívání