Jsem z toho fakt jelen, hledal jsem o VPN hodne, ale nikde jsem moc nic pekneho nenasel. Takze to znova shrnu mam v Wifi Routeru VPN na IPSEC, coz jak jsem se dozvedel je skvela vec, ale temer nikdo v tom neumiDale je k routeru pripojeny Zyxel NAS, tedy vlastne si tam nemuzu nic doistalovat jako treba nejakyho kleinta ci neco, je tam normalni samba proste.
1) Zeptam se proc je to takova zhovadelost forwardovat porty na lokal disk? FOX pise ze to bezi na 1 portu, to mi neprijde, ze je to tak spatny + tam pak je overeni pres Win, tak v tom je ten problem? Jsou ty Win opravdu tak derave?
2) Nejsem si jisty zda na tom routeru mam VPN server ci jen klient, takze se radsi ptam at tu neresime neco co vubec vlastne udelat nemohu, tedy prikladam screen at si taky lepe rozumime, kdyz budete davat radu:
3) V zasade opravdu potrebuji jen namapovat sve disky automaticky na NAS, co mam doma a aby to bylo bezpecne, tedy nepotrebuji vylozene pristup do lokalni site v obecne rovine, to si forwardnu urcite porty na VNC ci co budu potrebovat.
4) Neb kdybych to mel jako VPN tak pokud to dobre chapu, tak se pripojim kompletne do lokalni site z dalky, ne? Coz nechci, nepotrebuji brouzdat po internetu skrz tu moji lokalni sit, ja potrebuji jen disky, ostatni at bezi jako normalne.
Ma nekdo tedy nejake konretni rady jak to resit, je VPN dobry napad, ci co proti Win sdileni? Budu rad za kazdy odkaz nasel jsem vesrkze uz jen reseni konkretnich VPN problemu ci nastaveni VPN v Win. Mockrat DIKY!
btw1 reFOX, skriptik je dobrej napad, dik!
btw2, drive jsem delal nejake tunely pres ssh, coz uz je dlouha doba, ale letmo mi to ted pripomina![]()