Zdravím,
Předem se omlouvám za "wall of text" příspěvek,
postavil jsem si vlastnoručně nového mazlíka nyní hlavně na hraní her. Proč jsem si koupil zrovna tuto desku a paměti prosím neřešte. Koupil jsem je zcela nové s plnou zárukou za cenu, která se neodmítá (prodávám IT věci, žádná čórka). Mám tedy:
CPU: Intel i7-930 (BX80601930) + Noctua DH-N14
MoBo: Asus P6T Deluxe V2 (90-MIB7U0-G0EAY00Z)
RAM: OCZ 3x2GB DDR3 1333MHz Platinum PC3-10666 7-7-7-20 s chladičem XTC (OCZ3P1333LV6GK)
VGA: ASUS vga EAH5870/2DIS/1GD5/A (90-C3CH31-L0UAY00T), stock cooler
PSU: Enermax Liberty 500W modular c.
Case: CM midi Dominator II 692 černá
Zbytek: 750GB, 1TB 3.5" sata 32MB, LG gh22ns50 dvd, pár 120mm navíc, 24" LCD,bla bla
IT veci hlave kupuju a prodavam, kompa jsem stavel pred x lety naposledy.. Takze ano jsem lama hlavne co se soucasnych biosu tyce![]()
Počítač jsem zahořel 5h Furmarku, 3Dmarku Vantage, Orthosem, Everestem, bla bla , BIOS je prostě default žádnej clocking. Pouze paměti jsou natvrdo na svoje hodnoty, protože házeli chybu když bylo vše default. Nastavoval mi to kolega, měl by vědět co dělá.
Tak konečně k věci:
Hra BF:Bad company 2 (velice náročná hra), nepravidelně padá někdy dostanu i BSOD. Dělá to až po delší době hraní cca po 2h, pokud si chci dát 30min hry tak vše OK. Dál jsem vypozoroval, že pokud ve hře nastavím kvalitu zvuku na max tzv. "war tapes" pro znalce, tak většinou dostanu BSODa, pokud nechám obyč. stereo tak hra jen spadne bez chybové hlášky. A pozor! Při opětovném zapnutí hry, když jen spadla bez BSODu, tak při loadingu mapy padá pravidelně ať to pouštím jak chci, nastavuju do defaultních hodnot atd. MUSíM restart (asi aby se vyprázdnila ramka) a pak zase můžu hrát, dokud to opět nespadne nebo BSODne. Na mé původní sestavě jsem moh hrát třeba celý den a bylo to OK.
V jiné hře to zas dělá něco jiného, ta je méně náročná a musí se hrát tak 3h aby to zas hodilo error při loadingu..
Má někdo z vás tušení co by to mohlo způsobovat ? Memtest jel přes noc, 2x..Paměti jsou na vendor listu od Asusu. Nastavení BIOSu vám pošlu až budu doma, pokud bude třeba. OS je krom pár her měsíc starý bez bordelu. Grafika ve hrách nejde přes 65° většinou ani přes 60°dle GPU-Z. Furmark ji ale umí nažhavit na 85° jen tak btw
Pokud si myslíte, že to není o pamětech či jejich nastavení, tak prosím moderátora, aby příspěvek přesunul do správné sekce.
Děkuji za vaše názory a trpělivost.
Tommy