Ja to mam tak, Mam 5GHGz antenu, ak mas 2,4, tak si daj 2,4 (kartu mam cm9)
Ja to mam tak, Mam 5GHGz antenu, ak mas 2,4, tak si daj 2,4 (kartu mam cm9)
tak nový poznatek je ten, že jsem nastavil DHCP server a někde je chyba - na eth. přiděluje IP v zadaném rozsahu, ale pro wifi adresu zcela odlišnou, ačkoliv je nastaven zcela stejně, pouze má nastaven jiný pool - pro eth 10.0.0.1-10.0.0.98 a pro wifi 10.0.0.101-10.0.0.254, přesto pro wifi přidělil IP 168..........
udělal jsem tedy to, že jsem vyjmul wifi z bridge a problém s připojením přes wifi jsem tak odstranil
objevil se ale další problém s připojením k internetu, pokud nevypnu wifi a jsem připojený kabelem, jde latence do kytek a spousty stránek vůbec nejsem schopný zobrazit
Cece, nastavuj to jedno podruhym, v prvni fazi se vykasli na wifi. Zadalsi zrus bridge (uplne), to proste nefunguje (zkusenost se dvema ruznejma RB a ruznejma verzema OS), pouzivej to jako router.
Co potrebujes nastavit aby to jelo:
a) nat
b) dhcp
c) pripadne wifi + druhej dhcp pool
d) firewall (pripadne povypinat telnet a dalsi ptakoviny)
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
To by me zajimalo co ti na rezimu bridge nefungovalo.
Jinak Mikrotik se tu uz resil docela podrobne http://4um.overclocking.cz/showthrea...403&highlight=
Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104
Jednoho mam doma prave v rezimu bridge, opakovane se pres nej nejde dostat zvenku dovnitr, na IPcka, ktery nejsou primo za nim, ale sou naroutovany. Musim to prostouchnout provozem zevnitr ven, a pak to pochopi ...:/, a nasbiral sem podobny informace i po netu = pouzivat jako router = OK, bridge = problemy.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
O víkendu se do toho zase ponořím, doufám, že úspěšně. Jsou chvíle, kdy už přestávám rozumět i základním věcem a úplně se do toho zamotám.
Tak to resetnu, udělám to znovu a stejně to nejede a já končím. Trochu jsem odpočal, tak uvidíme. Zatím díky za rady.
Podobne problemy jsem zaznamenal pri pouziti rezimu "station pseudobridge" na wifine - coz je megaprasarna, ale jedna z mala moznosti jak udelat transparetni bridge na wifi bez WDSka. Kazdopadne zkus vypnout Discovery interface v Neighbor listu na vsech interfacech, ktere jsou v onom bridgi (na interfacu samotneho bridge to muzes nechat zapnute).
Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)