Máme druhé LCD (32C6000) a jsem si naprosto jistý, že příští TV bude plazma, až vyřeší problém se ztrátou černé (změna napětí v buňkách).

Obraz je pěkný, pokud není tma. Pak se projevují nedostatky edge podsvícení - to, že je v rozích trochu vidět prosvítající podsvícení jsem čekal, ale tak výrazný clouding ne. Bohužel je jasně zřetelný i v průběhu filmu u tmavých scén.

Pozorovací úhly nic moc, stačí cca 30° od středu obrazovky, a už se ztrácí kontrast. Navíc je prostě nemožné nastavit TV tak, aby zobrazila všechny odstíny černé a neslévala ji dohromady, protože má, automatické ztmavení, které prostě nejde vypnout (teď nemyslím úsporu energie, ale undefeatable dimming). Takže pokud je ve filmu tma nebo velké šero, TV ztmavne (samotný proces je hodně rychlý a nevadí mi) a v obrazu jsou vidět pouze osvětlené části.

Na druhou stranu, má vcelku obstojný upscale z analog sd (při kvalitním zdroji, dnešní Princezna se zlatou hvězdou byla více než koukatelná), DVB-T je možné sledovat ze 2,5m přes celou obrazovku, DVD jsou v pořádku, ale možná je degraduje náš přehrávač, HD jsem ještě nezkoušel.

Pokud chceš LED podsvícení, mrknul bych se po dražších přístrojích, které nejsou Edge LED a umožňují local dimming

Teď nevím přesně, ale nejlevnějsí direct LED podsvícení mají 5605 řady od Philips http://www.digizone.cz/clanky/televi...dsvicenim-led/ jen myslím, že neumí local dimming - to je snaž na řadách 8xxx a 9xxx