Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: LED LCD

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Standardní LED LCD

rad bych ted pri tech slevach poridil neco domu a tak tu mam
    "dotazy na vase zkusenosti"
    jaka uhlopricka je pri sledovaci vzdalenosti 2-4 metru nejlepsi?
    s jakymi znackami mate zkusenosti?
    jake nastaly problemy?
    zkousel jste nekdo na tom hrat na pc hry? (jaka sestava?)
    pouzivate nekdo nejake specificke funkce toho televizoru? (nemam predstavu k cemu je pripojeni k ethernetu u televize

mockrat diky sasha
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Standardní Re: LED LCD

Cus pane,

můj otec si domů pořídil LG 37" (94cm) 5500LE (nebo tak nějak).
    Původně chtěl 42" (107cm), ale to jsem mu rozmluvil protože mi to přišlo už fakt moooc. Totiž takhle jemu to je už fuk páč stejně blbě vidí (myšleno hůř než já), a tak on ty rozdíly nepozná,
    ale představa že sleduješ klasické SD vysílání (což je 90% kanálů) narozdíl od HD. Tak je zapotřebí opravdu jít od TV dál - jinak budeš vidět jak jsou ty xichty, hrany a vůbec detaily rozmazané.

Máme klasicky obývák v bytovce takže max vzdálenost je 4m (což mě vyhovuje), ale představa že někdo z rodiny zalehne celej gauč a mě zbyde místo které je blíže (2m) k TV tak už trpím. Ale záleží fakt na konkrétní osobě.
    Nejlépe uděláš když půjdeš do nějakého datartu, elektrowordu nebo prostě kamkoliv kde budou mít tvou vyhlídlou TV zapojenou na to nejhorší možné vysílání (žádné full HD demo). A tam se podívej na TVOU ideální vzdálenost která tobě vyhovuje.

Samozřejmě, ale ber v úvahu fakt že když si budeš chtít pustit blueray film (čili full hd) tak zase aby sis mohl tohle vychutnat tak mít možnost si vzít křeslo 1,5m od TV

Jinak co se týče her a inet služeb.
    Právě na té LG telce jsou nějaké hry typu tetris, apod. ale hraní přes ovladač mi nepřijde úplně OK.
    za to ty INET služby jsou super (některé).

Původně když koupíš TV máš tam pouze 3 (AccuWeather, YouTube, a teď si nemohu vzpomenout)
    nicméně po připojení do ethernet si TV automaticky požádala o stažení nového firmwaru (dal jsem OK)
    a objevilo se asi 8 inet služeb.
    AccuWeather (počasí) - ovšem umí z měst v ČR jen Prahu.
    Youtube (s možností přehrání přes celou obrazovku)
    Facebook, Twiter
    Google maps (satelitní i normální pohled s možností plánovat trasu)
    Piccasa Album (zaregistruješ si tam účet a když tam budeš nahrávat fotky zatím co budeš na cestách - tvá rodina si může fotky hnedle prohlédnout)
    O2 videotéka (ale nějak nefunguje) možná kdybys doma využíval adsl připojení tak bude fachat
    Baseball League TV - online sledování basebalu v HD kvalitě - je zapotebí se ale někde registrovat u nich na webu

Tolik LG (btw jsem opravdu spokojen).
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Vliv
    294

dikuji mockrat, to vypada slibne. to pripojeni k internetu je transparentni nebo zavisi na ISP?
    ja mam wifi, takze zadne HD filmy z O2 nehrozi
    ty google veci vypadaji zajimave
    nevis nahodou jestli ty no HD vysilani muze byt vylepseno nejakou tou funkci kdy se pridavaji frames vytvorene televizi mezi ty co prichazi z vysilani?

mockrat diky za informace jeste bych se zeptal jestli jsi si vsiml opravdu nejakeho rozdilu u te LED televize oproti ostatnim - klasicka LCD nebo plazma.

Citace Původně odeslal sasha Zobrazit příspěvek
    to pripojeni k internetu je transparentni nebo zavisi na ISP?
    V místě kde je ta naše TV je taktéž wifi takže O2videotéka nejde...
    EDIT: no teda takhle možná by to nějak zprovoznit šlo ale nějak jsem to neprozkoumával..

...nevis nahodou jestli ty no HD vysilani muze byt vylepseno nejakou tou funkci kdy se pridavaji frames vytvorene televizi mezi ty co prichazi z vysilani?
    Ted zrovna kupuji nějaký LG blueray přehrávač a ten má v sobě upscaling na 1080p ikdyž data jsou v nižší kvalitě - čili např tento BD přehrávač to umí - ta naše konkrétní TV bohužel ne e..

...nejakeho rozdilu u te LED televize oproti ostatnim - klasicka LCD nebo plazma.
    - LCD klasické je podsvícené ze stran - čili při zobrazení plochy jednou barvou může být homogení podsvícení nerovnoměrné !
    - u LED LCD je podsvíceno ledkama čili všude stejně !
    - Plasma je good - má super kontrast naprosto nedosažitelný jakým koliv lcd nebo led lcd, ale projeví se to ve spotřebě W.
    (v showroomu Panasoniku v Karlíně mi obchodní poradce řekl asi takhle - jste-li ten člověk co přijde ve 4 odpo domů a pustí automaticky TV a sleduje to jako kulisu když zrovna občas proběhne místností, tak by to viděl na LCD s nižší spotřebou - ovšem jste-li člověk co pouší TV jen v úterý a srpnu (vtip) tak si pořiďte plasmu....
    Paul Atreides

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    333

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    - u LED LCD je podsvíceno ledkama čili všude stejně !
    Toto není úplně pravda a platí to pouze pro tzv. Full RGB Led, což asi nebude případ levných LCD televizí. Klasické Led LCD mají tzv. Edge led, tj. diody pouze na stranách. V tomto případě vidím reálné plus jen v nižší spotřebě (investice, která se ale také může vracet několik let).

Minulý týden jsem vybíral malé LCD a nakonec se rozhodl pro Panasonika L32C20E (jeden z mála výrobců, který u levných modelů uvádí i typ panelu) a DVBT na tom vypadá fakt "hnusně" (při porovnání s mojí 4 roky starou 32" LCDTV jsem čekal lepší obraz).

Nevím jak ostatní, ale já když vidím v Datartu a spol. vedle sebe velké množství různě velkých TV, tak strácím pojem o velikosti, tj. v obchodě se mi zdá 42" malá, ale doma v obývací stěně naopak příliš velká. Kvalita seřízení jednotlivých TV se taky dost liší (a mód "prodejna" udělá s obrazen neskutečnou paseku).

Pozorovací vzdálenost "2-4m" je dost velký rozptyl (zvlášť když se neuvede zdroj signálu). Já mám na 720p/1080p videa 50" na 2,5m. Ty dva HD programy z DVBT vypadají pěkně, SD vysílání jak které (ČT je celkem ok, Prima je na blití).

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

http://www.alza.cz/37-samsung-ue37c5000-d161684.htm

porovnávám s plazmou panasonic

černá je opravdu super černá a bílá je taky hodně dobrá, sitost barev podobná jako u plazmy. Obraz v HD a full HD super, ale na plazmu to nemá.

Navíc tato telka: spoustu USB portů, LAN, a 2GB interní paměti. DVB-T chytá bez problému.

Každopádně shrnuto a podtrženo pokud do jakékoli televize tohoto typu nedáš pořádnej signál tak to bude vždycky stát za hovno...

Vliv
    294

je mozne pres ten LAN poustet treba film z PC?

je mozne pres ten LAN poustet treba film z PC?
    Záleží na konkrétním modelu a značce TV.
    Např. LG 5500LE s LAN portem nepodporuje sdílené soubory v PC - umí přehrávat jen z USB (ext disku nebo flashky)
    Nicméně máme doma Satelit. reciever (s LAN) a BlueRay prehravac s LAN portem a tam už to LZE. takže jsem v pohodě.
    Paul Atreides

Senior Member Avatar uživatele Jirka_koffee
    Vliv
    282

Máme druhé LCD (32C6000) a jsem si naprosto jistý, že příští TV bude plazma, až vyřeší problém se ztrátou černé (změna napětí v buňkách).

Obraz je pěkný, pokud není tma. Pak se projevují nedostatky edge podsvícení - to, že je v rozích trochu vidět prosvítající podsvícení jsem čekal, ale tak výrazný clouding ne. Bohužel je jasně zřetelný i v průběhu filmu u tmavých scén.

Pozorovací úhly nic moc, stačí cca 30° od středu obrazovky, a už se ztrácí kontrast. Navíc je prostě nemožné nastavit TV tak, aby zobrazila všechny odstíny černé a neslévala ji dohromady, protože má, automatické ztmavení, které prostě nejde vypnout (teď nemyslím úsporu energie, ale undefeatable dimming). Takže pokud je ve filmu tma nebo velké šero, TV ztmavne (samotný proces je hodně rychlý a nevadí mi) a v obrazu jsou vidět pouze osvětlené části.

Na druhou stranu, má vcelku obstojný upscale z analog sd (při kvalitním zdroji, dnešní Princezna se zlatou hvězdou byla více než koukatelná), DVB-T je možné sledovat ze 2,5m přes celou obrazovku, DVD jsou v pořádku, ale možná je degraduje náš přehrávač, HD jsem ještě nezkoušel.

Pokud chceš LED podsvícení, mrknul bych se po dražších přístrojích, které nejsou Edge LED a umožňují local dimming

Teď nevím přesně, ale nejlevnějsí direct LED podsvícení mají 5605 řady od Philips http://www.digizone.cz/clanky/televi...dsvicenim-led/ jen myslím, že neumí local dimming - to je snaž na řadách 8xxx a 9xxx
    Q6600 | Gigabyte GA-EP45-UD3R | 4 GB A-Data Vitesta EE | NV9600GT HP | Seagate ST3320613AS | Enermax PRO425W | Antec Three Hundered | Samsung 2243BW

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání