Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Problém - Přehrávání videa MKV, hry, neustále pravidelné mikrotrhání - vyřešeno!

Senior Member
    Vliv
    300

Angry Problém - Přehrávání videa MKV, hry, neustále pravidelné mikrotrhání - vyřešeno!

Ahoj, řeším před Vánocema dost velký problém, dříve jsem si toho asi nevšiml nebo to nebylo tak výrazné, nebo se to vůbec neprojevovalo. -přesněji nevím-. Teď jsem koupil 22LCD FULLHD a výrazné to je a je to lehce vidět i na sekundárním monitoru 1280x1024 17LCD.

E8400@4GHz (8x500), 9800GTX+, 4GB 1066RAM (@1000MHz), win 7 64bit
    poslední bios, moded bios grafiky, všechny aktualizace, poslední ovladače 64bit nvidia 260.99

Chci si pustit jakékoli MKV video, normálně jsem používal dosud MPC HC(64bit, pak jsem zkoušel i 32bit) + renderer přes CPU(EVR), později přes GPU(EVR custom preset). + haali media splitter + mpc video decoder(zkoušel jsem i coreavc, to samé)

Tak v jakémkoli videu vidím "mikrotrhání", že se obraz na několik milisekund neustále trhá (zhruba 1x za sekundu až dvě sekundy), je to vidět zejména u rychlých scén.
    Problém je v tom, že pokud v MPC HC nastavím renderer EVR custom, aby jelo vše přes grafiku, grafika ještě i navíc vynechává snímky(cca 1 za sekundu, je tam obrovská odchylka až 20ms, chvění až 15-20ms, odchylka synchronizace okolo 20ms - to jsou statistiky obrazu). Přes EVR normal, tj. jak zobrazují video windows jsou statistiky ok, ale video je pořád trhané. V MPC HC jsem zkusil milión nastavení.

Zkoušel jsem dále KMplayer, BSplayer a všude je to naprosto to samé.
    Pustil jsem si Modern Warfare 2 a tam to dělá taky (! ! ! !) to co ve videích, mikrotrhance každých 1-3 sekund, poměrně pravidelně.

Už jsem z toho fakt zoufalej, dal jsem vše v BIOSu i na default, grafiku jsem i podtaktoval a pořád to je vidět
    VSYNC jsem zkoušel zapnout i vypnout ale tohle není "ta čára", tu neřeším.
    Nemáte někdo tip / nápad? Chystám se reinstalovat windows 7 64bit a možná i nainstalit XPčka na jiný oddíl.

včera jsem dokonce našel ovladač na monitor a dal ho tam
    vytížení GPU je podle EVGA precision při videu okolo 10%. vytížení cpu 0-3% při gpu akceleraci, jinak do 10%.
    videa - jde pouze o 720p, u 1080p je to výraznější.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Standardní Re: Problém - Přehrávání videa MKV, hry, neustále pravidelné mikrotrhání

Zkus nabootovat nějakej linux, Ubuntu třeba, tím vyloučíš (nebo potvrdíš) HW problém. Pokud to bude SW, tak pokud budeš dělat čistou instalaci doporučuju neinstalovat žádný kodeky, dekodáry a podobnou havěť a nainstalit http://www.dvbsupport.net/download/i...ct=view&id=236 - imho nejlepší současnej přehrávač, má všechno v sobě a přehraje prakticky všechno.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Senior Member
    Vliv
    300

Standardní Re: Problém - Přehrávání videa MKV, hry, neustále pravidelné mikrotrhání

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Zkus nabootovat nějakej linux, Ubuntu třeba, tím vyloučíš (nebo potvrdíš) HW problém. Pokud to bude SW, tak pokud budeš dělat čistou instalaci doporučuju neinstalovat žádný kodeky, dekodáry a podobnou havěť a nainstalit http://www.dvbsupport.net/download/i...ct=view&id=236 - imho nejlepší současnej přehrávač, má všechno v sobě a přehraje prakticky všechno.
    To je mi jasné, že ty windows to bude chtít co nejvíc čisté. Asi udělám nejdřív instalaci Win7 do VHD - jen soubor, který se chová jako disk(image), které tam budu mít současně se stávajícíma.

Ten přehrávač je pro mě novinkou, zkusím.
    Již jsem předběžně domluvený s kámošem, který má v kompu také 9800GTX+, že ji přiveze na svátky. (u té své jsem dal před chvíli origo BIOS a žádná změna)

Linux live distrubution mi doporučoval včera další kámoš. Měl bys tip na nějakou konrkrétní distribuci? Bude to umět přehrát ty mkvčka po nabootování? V linuxem se nevyznám. Díky předem

hledal jsem i na eng fórech: ale tearing = je myslím ten problém od absence vsyncu, což teda není ono. a jako jittering jsem tam našel prd. jiný termín mě nenapadá

EDIT: potplayer to samý. asi to není tak výrazný jako třeba v kmplayer, ale je to tam

ještě mne napadlo co máš za desku ? jestli je tam správný ovladač na chipset..
    a z čeho taháš zdroj ? starý PATA disk ? ext. disk ? usb disk ? flash
    nebo klasika SATA II (minimal) ?
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Senior Member
    Vliv
    300

deska Gigabyte EP45-UD3LR 1.0, předposlední bios, ten poslední jsem tam nedával, jediný + je že přidává ON OFF charge funkci pro rychlé nabíjení iphone při vypnutém počítači
    - ovladače na čipset poslední od výrobce

Zdroj SEASONIC 550W - myslím že by to mělo na 9800GTX+ se dvěma napájecími konektory 6pin a to přetaktované E8400 stačit ne? zkoušel jsem dát procesor na default a grafiku měl podtaktovanou a dělalo to

Disk 1,5TB Barracuda http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57768
    - kontroloval jsem zda nemám jeden z těch se špatným BIOSem, kde se doporučuje update, ale nemám. rozhraní klasické SATA 2

- takhle vypadají statistiky při GPU akceleraci po 20sekundách Apocalypse now 720p (obrázek)
    nevím proč to vynechává snímky, nevím proč se to potrhává
    - gpu je podle evga precision vytížené do 10% (8-9)
    (pustím klidně dva, tři 720p filmy najednou a všechny se takhle potrhávají)

Příloha 8793

- nicméně pokud nastavím klasické EVR (default windows 7, používá ho i WMP) je to to samé. a to to jede kompletně přes CPU
    a cpu je vytížené tak do 10%

Věk
    38
    Vliv
    314

Pokud ti to stejný dělalo i ve hře, je to buď HW problém, problém ovladače grafiky nebo nějakýho bordelu v systému, disk určitě ne. Záhadný a nelogický problémy s oblibou způsobujou antiviry, firewally a všeobecně tenhle "ochrannej SW", jestli tam máš nějakej NOD nebo jinou zrůdu, zkus to vykopat ven.

(Btw. zkuste si někdy změřit odezvy systému bez antiviru a s ním, zjistíte že dokážou výkon počítače degradovat neuvěřitelným způsobem. Sám antivir nemám už pár let, jen to jednou za čas něčím projedu, a nikdy jsem vir nechytil. Tam kde je riziko nerozumných uživatelů dávám ten Microsoftí antivir, z toho co jsem zkoušel mi přijde, že brzdí nejmíň.)

Mně tohle dělal CZDC. Mohl jsem se stavět na hlavu a dělalo to přesně to, co píšeš. Dokonce se zasekávala i myš. Když jsem jel pomalu přes celou obrazovku, cukla se. Přestalo to až s výměnou HW, takže někde nějaká kolize.
    Takže asi jak radí ostatní, povypínat všechno na pozadí.
    1) ASUS P5Q Deluxe, C2Q 6600@2,56 GHz, 2x Corsair XMS2-2048 MB, ASUS EAH4850 512 MB DDR3 PCI-E, WD 250 GB, WD 500 GB, Samsung 80 GB, SB X-Fi Fatal1ty Xtreme Gamer, DVD-RW SH-223F, DVD-RW LG GH20LS15, Dell UltraSharp 2408W

2) DFI LanParty NF4 Ultra-D, AMD Opteron 144@2,25 GHz (250x9), 2x OCZ 512 MB TCCD PC3200, ASUS EAX1950Pro PCI-e 256 MB DDR3, Samsung SP1614C 160GB, Maxtor MaxLine III 300 GB, CD-RW Samsung 52x32x52, DVD-RW LG 4163B, , Creative 5.1 T5900, LCD FSC P19-2

Senior Member
    Vliv
    300

již jsem nainstaloval do VHD souboru(takže mám zachovanou i dřívejší instalaci) znovu win7 64bit + jsem tam dal:
    mpc hc 64bit a haali media splitter, dále to chtělo dx9 (je tam nějaký default ovladač nvidia staré verze)
    + vyndal jsem z pc veškerý druhořadý hardware, je tam jen vše co je potřeba

takže jsem se asi unáhlil, začal jsem testovat na avataru 1080p, aby mi nic neuniklo
    na nové instalaci win 7 64bit je to úplně to samé v bledě modrém. ať tam mám default potřebné ovladače, nebo přidám nejnovejší aktualizované

o vánocích snad kámoš přiveze grafiku, tak to budu moct vyzkoušet s jinou (ale je to taky 9800gtx ale jiná revize, novější A3 a jiný výrobce).

abych to lépe charakterizoval, je to vidět nejlépe v pomalejších scénách, kde se pohybuje poloha kamery, tak prostě trhnutí celého obrazu, malé, ale jsou tam a příliš často

EDIT: this is the end, my only friend, the end

Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    41
    Vliv
    233

Ahoj, hlásím absolutně totožný problém s mojí sestavou
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

a co zkusit vypnout GPU podporu prehravani (dxva nebo jak se to ...) a hnat to pouze softwarove (ffdshow+mpcHD 64bit)
    MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW

Senior Member
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Jey
    - nicméně pokud nastavím klasické EVR (default windows 7, používá ho i WMP) je to to samé. a to to jede kompletně přes CPU
    a cpu je vytížené tak do 10%
    tim jsem chtel rict, ze i pres cpu se to deje. co dalsiho tedy vyzkousim? asi vymenu grafiky
    naposledy jsem daval stare ovladace nvidia 196.xx, a 257.xx

gestler: vitej do klubu, bohuzel:/

ja uz jsem to vzdal. nacetl jsem anglicka fora nvidia, nacetl jsem fora mpc hc, i fora avs hd. stalo me to asi tak 20h casu.

problem je, ze spousta lidi je nenarocnych na kvalitu obrazu, spousta slepych. spousta lidi netusi, ze je v prehravacich nejake nastaveni, ze existuji ruzne renderery, gpu a cpu moznost prehravani a vsichni tihle pisou na fora. nasel jsem milionkrat popisovane stuttering(a vsemozna "reseni" vyzkousel) ale to nemuselo byt primo ono. ovsem nasel jsem i parkrat popisovane micro-stuttering coz bude asi presne tento problem ale nikde nebylo jak to vyresit. kazdopadne je to humus se na ta videa divat.

osobne zadne trhani ani mikrotrhani nevidim (win 7 64bit, 5870 10.7 catalyst, mpc hd +ffdshow), pouze (a to pres jine verze ffdshow, catalyst..) je pruh videa ve spodni casti obrazu, kde je video jakoby mimo "sync"
    MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW

Senior Member
    Vliv
    300

5. AFR micro-stuttering (MS)- jde o problém v synchronizaci, kdy mezi snímky vypočtenými 1 čipem a 2. čipem nejsou stejné časové intervaly 30ms - 30ms - 30ms - 30ms, ale třeba 10ms - 50ms - 10ms - 50ms, takže hra nejde tak plynule, jak by se při daných FPS očekávalo. Dost lidí si ale neuvědomuje, že ani na jednom čipu nejsou intervaly mezi snímky konstatní, ale kolísají - kolísají prostě proto, že je každý snímek jinak výpočetně náročný a výpočet jednoho může trvat déle, zatímco výpočet jiného může trvat kratší dobu. Určité výkyvy jsou tedy zcela běžné i u jednočipových karet, ale nejsou tak výrazné, aby to bylo pozorovatelné. Totéž platí i pro vícečipové systémy - křivka časových rozdílů mezi jendotlivými snímky nikdy nebude zcela hladká - důležité pro plynulost je, aby rozdíly nebyly v násobcích. Pokud jsou v procentech nebo několika desítkách procent, je to v pořádku a hra se jeví zcela plynule (vyhladí to jednak dosvit CRT nebo odezva LCD, dále oko, a navíc mozek není schopný vnímat rozdíl mezi tak krátkými časovými intervaly). Micro-stuttering sám o sobě se nikdy neprojevuje při zapnuté vertikální synchronizaci, takže kdo hraje s v-sync, toho se MS netýká. Pokud se nějaký jev projevuje při zapnutém v-sync, není to MS.
    Toto by sedělo. Až na to, že mám single GPU grafiku, 9800GTX+ a až na to, že se to projevuje i se zapnutým vsync
    a až na to, že to vidím

zkusil jsem ještě ffdshow, ale to samé coreavc to samé, starý media player classic taky.
    někde je to méně výrazné - kmplayer, mpchc + haali video renderer, ale je to všude. a dělá to i windows media player

nemáte tip na nějaký live dvd linuxu, který bude umět přehávat mkvčka? vůbec se v linuxu nevyznám

jeste by to mohl byt problem proste graficke karty (spatny navrh, spatna elektronika nebo co ja vim), ale tezko pretezko reklamovatelne

Věk
    38
    Vliv
    314

Citace Původně odeslal Jey Zobrazit příspěvek
    nemáte tip na nějaký live dvd linuxu, který bude umět přehávat mkvčka? vůbec se v linuxu nevyznám
    V Ubuntu by něco mělo bejt, nebo si tam kdyžtak dohodíš VLC.

Btw. docela mě tenhle problém zaujal a když jsem o tom dumal, vzpomněl jsem si, že už jsem se s tím asi někdy setkal. Byl to určitě MPC-HC, ale sestavu už si nevzpomenu . Začínám mít dojem, že to není náhodnej problém, ale fakt nějakej průšvih hlubšího rázu, otázkou zůstává čím to nejlíp vystopovat a jestli to půjde nějak uživatelsky vyřešit.

Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    41
    Vliv
    233

V mém případě jsem zacouval v ovladačích o jednu verzi a je po problému, zvedlo se mi i 3D score. Poslední ovladače, alepspoň pro GTX580 na mojí platformě nemají kucí z NV vychytaný.
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Senior Member
    Vliv
    300

ahoj, nechtěl jsem to řešit na štedrý den přesto přidám svoji trochu - výměnu ovladačů jsem samozřejmě zkoušel na základě doporučení v anglických fórech
    196,21 beze změny (od 196.xx je v changelogu popsána změna media player classic fixed)
    257,17 také beze změny
    jinak používám 260.99

kámoš dnes dovalil grafiku a s ní je to v pohodě
    (jde o gf9800 gtx+ revize a2 asus)
    já vlastním gf9800gtx+ revize a3 palit

přestože statistiky při gpu akceleraci nejsou úplně super, obraz se ani trochu netrhá. takže problém je asi ve špatné grafice. dříve to nedělalo, dost možná poškození přetaktováním nebo jen špatná grafika a závada se projevila v průběhu času (již nelze vrátit zpět, dával jsem i původní bios s originální voltáží, ale bez efektu. taky jsem grafiku i podtaktoval)
    nyní: standartní odchylka synchonizace 5ms, průměrná odchylka synchronizace 8ms, chvění 8ms, průměrná rychlost zobrazení snímků 24,00 (originál video je 23,9
    - což nevypadá úpllně v pořádku, ale video v pořádku je. stejně tak i hry

jinak se mi trhaly i hry takto pravidelně(dnes zkoušeno modern warfare2, pes 2009), opět než jsem vyzkoušel výše zmiňovanou náhradní grafickou kartu od kámoše

takže budu řešit výměnou grafické karty

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    314

Pro řadu 9800GTX+ bych doporučoval spíš ovladače řady 18x.xx, jsou pro tyhle GPU asi nejlépe odladěné, nicméně nejsou pochopitelně optimalizované pro nejnovější hry.

# Core i7 2600K # Noctua NH-D14 SE2011# ASUS P8Z68-V Pro # Kingston 8GB DDR3 1600CL9 LoVo # EVGA GTX670 FTW Sig2 # X-Fi Titanium (+LM4562) # SSD Intel X25-E 32GB # SSD Intel 320 Series 160GB
    #WD1001FALS+SILENTMAXX # Optirac AD-7200S # Enermax MODU87+ 800W # Chieftec Dragon BIG # fan control Sunbeam Rheobus # Logitech G15NEW + G5 # EIZO S2031W-E # Sennheiser HD555 (595mod) #

Senior Member
    Vliv
    300

velký finální update, problém odhalen, příčina jasná! (doufám že to někomu v budoucnu pomůže)

DNESKA jsem důkladně testoval, dal jsem si mé dva monitory vedle sebe na stůl a zkoušel různě propojovat a prohazovat kabely
    + neustále jsem měl puštěný Avatar 1080p a sledoval statistiky EVR rendereru při GPU akceleraci (při CPU jsem to nezkoušel, ale bude to 100% totožné)

GEFORCE 9800GTX+ 2xDVI
    DVI kabel krátký klasický cca 1,5m
    DVI kabel dlouhý 3x stíněný 10m PROFIGOLD
    LCD BENQ T2210HD 1920x1080 5ms, DVI
    LCD BENQ FP93G 1280x1024 6ms, DVI

a zjistil jsem že: jakmile připojím ten starý BENQ FP93G přes PROFIGOLD 10m tak mi začně trhání na obou monitorech (nebo jen pokud mám připojený pouze BENQ FP93G tak jen na něm) a je jedno který DVI port pro připojení použiju
    + vyletí statistiky odchylky obrazu, chvění a odchylky synchronizace o 10-15ms

pokud připojím přes ten 10m PROFIGOLD nový monitor BENQ T2210HD tak je vše v pořádku, i pokud připojím přes krátký DVI kabel současně FP93G

stejně jako ten starý BENQ FP93G se chová i starší projektor BENQ MP720p (2006, 1024x76, při připojení nakrátko je ok, ale po připojení přes 10m PROFIGOLD je tu opět trhání na všech monitorech, což mě mrzí asi nejvíc inu půjde do světa

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Přehrávání videa W7/Vista
    Založil kecinzer v sekci fóra Windows 7
    Odpovědí: 43
    Poslední příspěvek: 06.03.2012, 19:03
  2. Vsync Hsync - problem při přehrávání videa. VYRESENO
    Založil CODE v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 26.02.2009, 11:10
  3. Přehrávání videa - dxva_sig.txt ?
    Založil Dusan v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6