Toto není úplně pravda a platí to pouze pro tzv. Full RGB Led, což asi nebude případ levných LCD televizí. Klasické Led LCD mají tzv. Edge led, tj. diody pouze na stranách. V tomto případě vidím reálné plus jen v nižší spotřebě (investice, která se ale také může vracet několik let).
Minulý týden jsem vybíral malé LCD a nakonec se rozhodl pro Panasonika L32C20E (jeden z mála výrobců, který u levných modelů uvádí i typ panelu) a DVBT na tom vypadá fakt "hnusně" (při porovnání s mojí 4 roky starou 32" LCDTV jsem čekal lepší obraz).
Nevím jak ostatní, ale já když vidím v Datartu a spol. vedle sebe velké množství různě velkých TV, tak strácím pojem o velikosti, tj. v obchodě se mi zdá 42" malá, ale doma v obývací stěně naopak příliš velká. Kvalita seřízení jednotlivých TV se taky dost liší (a mód "prodejna" udělá s obrazen neskutečnou paseku).
Pozorovací vzdálenost "2-4m" je dost velký rozptyl (zvlášť když se neuvede zdroj signálu). Já mám na 720p/1080p videa 50" na 2,5m. Ty dva HD programy z DVBT vypadají pěkně, SD vysílání jak které (ČT je celkem ok, Prima je na blití).