Ahoj mám zkušenosti s oběma Rampage Extreme pro i7. Jednoznačně mohu doporučit obě, momentálně mám doma 2 kusy Ramapge II a Rampage III má doma kolega. Konkrétně Rampage II je velmi odolná deska proti mechanickému poškození, několikráít jsem ji za provozu polil vodou, párkrát mi spadla, tento kus jsem již koupil s poškozenou paticí. Té desce nic nevadí, je témě nezničitelná, taktoval jsem na ní Core i7 970 (32nm 6jádro) chlazené dusíkem, celá deska promrzla a po sléze skondenzovala. Po usušení běží stále dál a stále ji mám doma jako záložní desku. Rampage III se ještě vodou polít nestihla ale pod dusíkem se na ní taktovalo dvakrát a nebylo to žádné šimrání. Za celou dobu co jí mám jsem neměl žádný problém. Obě verze mají skvělý taktovací potenciál, R3E je něco lepší, pokud ti nejde o extrémní taktování, což hádám nejde, klidně vem RIIE. Osobně největší výhodu RIIIE vidím ve zvukovce přimo na PCB desky a nikoliv separátně prostřednictvím další karty do předurčeného slotu. RIIIE má USB3 a SATA III. Pokud cena nehraje roli, klidně bych vzal RIIIE. Hlavně nezapomenout na pořádný zdroj, s výkonější grafikou se spotřeba dostane na hodnoty které pokud se o to delší dobu nezajímáš asi dost překvapí. Já osobně mám momentálně Tagana 900W ale je pravda že sestavu zvládla i 700W delta, avšak podle wattmetru byla spotřeba v zátěži často nad 700W.