Zdarec,tak jsem si stáhl biosek ze svého Sapphirea a co nevidím,na adresách, které si mi uváděl byly úplně jiné konstanty,ale o dvě tři pozice vedle jsem našel ony čísílka.Tak jsem je přepsal,udělal bootovací disketu flashovací s new i old biosem a pustil se do práce.Při flashy mod biosu mi naskočila černá obrazovka Vrazil jsem záložní a flashnul si starý bios,to už jen počítač zapískal píí pi pi pí...to už jsem měl nervy v kíbli.
Na řadu přišla PCI karta,vytvořil jsem si pár disket s biosy,co jsem stáhl z netu...konečně mi gráfa ožila
Po dvou dnech bádání jsem tedy zjistil:
Pokud se mi při flashnutí objevila v konečném výpisu chyba,napsal jsem příkaz pro flashnutí znovu,pokud se i poté chyba objevila,tak jsem zase napsal příkaz pro flashnutí....flashoval jsem z diskety bez restartu do té doby,dokud mi atiflash nenapísánkoval parity OK...nebo něco bodobného.
Tímto způsobem jsem do karty napálil můj starý i modifikovaný bios,při kterém jde bez problémů taktit.Jen se mi karta jeví ve Woknwch jako Radeon 9700pro.

Po modifokování biosu chce také nainstalovat new Catalisty,jinak se výkon v mém případě snížil skoro až na polovinu.

Při projíždění RADCLK mi mod bios vypsal kromě chyby CRC i chybu Checksum.To jsem napravil načtením mod biosu do Radedit a poté uložil soubor,prográmek tuto chybu sám bez ptání opravil.

Po víkendu vám sdělím mé výsledky OC mého Sapphira.Má 3,3ns paměti Infineon.Co zatím můžu sdělit je,že stabilně faká na 310core/310mem,standart 280Core/276mem.
Hřeje se to jak blázen,při OC jsem už prstík na pamětech neudržel.Jak topí vám?Jak moc vadí gráfické kartě,takováto teplotní zátěž?Nestane se za čas při stálém OC,že karta i nepřetaktovaná bude házet artefakty?

OC zdar,Jago