Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: FTP-SSL a gzip

Standardní FTP-SSL a gzip

Stojim nyni pred docela zapeklitym (Linux neni moje silna parketa) problemem a ani google mi nedal odpoved.

V ramci zvyseni bezpecnosti jsem se rozhodl nasadit FTPS (vstfpd na Linuxu) a z nekolika Linuxovych serveru udelat "zalohu jistoty" jeste pres Internet prave na muj FTPS server.
    Narazil jsem ovsem na problem, kdy mi ftp-ssl odmita odeslat soubor, ktery je zkomprimovan pomoci gzip.

Cela vec vypada nasledovne :

Kód:
    ftp> put PostgreSQL.sql.gz PostgreSQL.sql.gz
    local: PostgreSQL.sql.gz remote: PostgreSQL.sql.gz
    227 Entering Passive Mode 
    150 Ok to send data.
    netout: Illegal seek
    226 File receive OK.
    161 bytes sent in 0.00 secs (451.8 kB/s)
    Na FTP se soubor vytvori, bohuzel prazdny.

Oproti tomu takto to vypada pri dumpu PostgreSQL, ktery jsem nekomprimoval :

Kód:
    ftp> put PostgreSQL.sql PostgreSQL.sql
    local: PostgreSQL.sql remote: PostgreSQL.sql
    227 Entering Passive Mode 
    150 Ok to send data.
    226 File receive OK.
    2193012 bytes sent in 0.75 secs (2856.0 kB/s)
    A soubor se spravne prenese. Nutno podotknout, ze klasicky prikaz ftp nema s dumpem databaze prohnaneho skrz gzip sebemensi problem.

Nejak nevim, co si s tim pocit. Napada me jeste zkusit kompresi pomoci tar nebo jineho FTPS klienta. SFTP nasazovat nechci, server slouzi i pro ukladani zaloh z Windows (bez problemu) a zalohovaci software (Cobian Backup), bohuzel nativne SFTP neumi. Nasazovat "tunelovani" prenosu pro Cobian uz mi pripada zbytecne krkolomne a radeji bych snad pak prenasel zalohy nekomprimovane.
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

Standardní Re: FTP-SSL a gzip

A bezis v binary modu? `binary`, doporucuju zapnout jeste `hash`
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní Re: FTP-SSL a gzip

Binary mod pomohl. Dekuju moc! K+
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. phpBB a GZIP komprese databáze
    Založil kecinzer v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 25.03.2003, 12:46

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání