Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: PROSÍM PORADTE (pořad se mi po zapnutí PC do kola po cca:5 vteřinach restartuje)

Unhappy PROSÍM PORADTE (pořad se mi po zapnutí PC do kola po cca:5 vteřinach restartuje)

Prosím vedeli by jste mi nekdo poradit čím to muže byt? Zapnu PC a rozebehne se mi jen na asi 5 vteřin a pote se restartuje a to se pořad opakuje. Po tu dobu 5 vteřin se rozebehne vetrak na CPU a na zdroji a lehce tukne vetrak na grafice a to je vše. Ani to do biosu nenabehne a pak restartuje. Mam starší pentium dvou jadro 2,13GHz Deska je Gygabyte GA-965P-S3.
    Už jsem bezradny, a nevím zdali koupit desku nebo procesor.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: PROSÍM PORADTE (pořad se mi po zapnutí PC do kola po cca:5 vteřinach restartuje)

Podívej se jestli na desce nejsou vyteklé kondenzátory, případně očuchej vnitřek pc, jestli tam něco divně(štiplavě, nakysle) nesmrdí. IMHO bude problém v desce nebo ve zdroji.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní Re: PROSÍM PORADTE (pořad se mi po zapnutí PC do kola po cca:5 vteřinach restartuje)

Tyhle desky od Gigabytu obvykle mají fci, která zajišťuje automatický restart při nahození systému, pokud je "něco špatně" - například vysoké OC hodnoty, které HW z nějakého důvodu nezvládne, nicméně kdysi na P965-DS3 se mi už taky stalo, že se to zacyklilo a místo toho, aby kompl najel na default hodnotách, tak se pořád dokola restartoval. Zkus určitě vyresetovat jumperem CMOSku.

Pokud to nezabere, tak vyndej z PC všechno až na desku, procák, grafiku a aspoň jeden paměťový modul a zkus jestli to nenajede, pokud ano, zkus postupně připojovat další (předtím vyndané) věci.

Občas mi na podobné problémy taky pomohla metoda totální rozborky a sborky (tedy všechno rozmontovat, vyndat z kejsu a následně zase všechno namontovat), neptej se mne proč, možná nějaký špatný kontakt někde či co...
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Prosim poradte
    Založil Mator v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 29.11.2003, 12:51
  2. NF7-S ... alarm po zapnuti (vbat=3,60V...?) - poradte
    Založil R.o.m.a.n v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 14.03.2003, 13:12
  3. [OLD] Prosim Vas poradte.
    Založil sedilahim v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 8