FYI, vyberam momentalne zlahka externy 2,5" (USB 2.0) pre DVB-S receiver na nahravanie a zistil som, ze je dolezity parameter aj spotreba. Tak len odporucam dat pozor aj na to, aby ti ten disk behal bez externeho napajania vsade kde budes potrebovat. Niektore disky ani nemaju moznost externeho napajania, inde sa to da opinkat napojenim na 2 USB porty cez specialny kablik. Mne takto napr. nechodil nejaky WD 250 GB USB 2.0 na analogovom HDD rec. ale tam skor podozrievam, ze standard nedodrzal Samsung na HDD rec aj ked mal nalepku USB 2.0. Este som to planoval skusit cez aktivny USB HUB ale nejak som nato zabudol a rekorder mi nedavno umrel.

Skratka, nemoze pri USB 3.0 nastat problem, ze zariadenie bude mat odber medzi 500 a 900 mA a teda USB 2.0 port, ktory ma max. 500mA to neutiahne? Viem, ze USB 3.0 zariadenie ma byt kompatibilne s USB 2.0 portom ale naco je potom zvysena specifikacia az na 900 mA u USB 3.0?

Nechcem zneuzivat toto vlakno (dufam, ze sa zakladatel nebude hnevat) ale zakladat nove na tuto temu je asi zbytocne. Uvitam pripadne skusenosti a odporucania na externe 2,5" USB 2.0 disky s co najnizsou spotrebou (250-1000 GB).