Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: LCD pro divny oci

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: LCD pro divny oci

Osobně s tím mívám taky trochu problém. I když jsem si na to po dlouhé době používání LCD a plazmy nějak zvykl. Za sebe ti můžu doporučit snad jenom 2480zx, u kterého rozpadadání na složky nepozoruju. Asi to bude záležitost většiny LED LCD, tak bych se zkusil orientovat tam...
    Black holes are where God divided by zero. - Steven Wright
    2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7

Taky je možné, že máš sklony k epilepsii. Oficiálně ji má 1% lidí a u zdravých lidí lze spustit epileptický záchvat například hraním her na PC, případně blikajícími zdroji světla. Pozor, mírný epileptický záchvat nemusí znamenat nic, čeho by sis musel všimnout ty nebo okolí. Já jsem extrémně citlivý na soufázově blikající zářivky nebo na soufázově blikající TV v prodejnách elektro (nebo světla v šalinách). Pokud je to jen bolení hlavy, tak je to asi v pohodě. Pokud se ale k tomu přidá bolení očí (případně poskakující, vlnící obraz v jednom oku) a velká únava, zajdi k neurologovi. Sám mám CRT monitor na 100Hz a čeká mne upgrade a popravdě sám nevím, jaký monitor by byl pro mne nejvhodnější.
    Jo a vyvolaná epilepsie je obvykle léčitelná, na rozdíl od takové, kde je nějaké ložisko v mozku, které ji vyvolává. Nevýhodou diagnostikované epilepsie je ztráta řidičáku až do vyléčení
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

OK, tak je pro info, problem identifikovan a vicemene vyresen. Pricina je skutecne v mizerne frekvenci PWM pro rizeni jasu, jak u CCFL tak u LED podsvetleni. Se snizujici se stridou PWM se vjem blikani stupnuje. Evidentne v tom nejsem sam, viz treba http://vasyafromukraine.webs.com/ nebo https://discussions.apple.com/thread...art=0&tstart=0 . Logickym resenim je provozovat monitor na maximalni jas nebo hodnotu podsvetleni, coz sice odstrani PWM blikani, ale monitor ma maximalni spotrebu, sviti jak jadernej vybuch a stazenim kontrastu se objevi veskere nerovnomernosti podsvetleni. V praci to tak pouzivam u CCFL monitoru, na text to nevadi. Rozhodl jsme se vyzkouset LED podsviceni (LG M2280D) - efekt blikani je jeste horsi. Vzhledem k tomu ze zrejme neexistuje monitor s jinym nez PWM rizenim jasu (LED budice to v omezenem rozsahu umi pomoci regulace proudu LEDkama, jen to vyrobci monitoru nepouzivaji), monitor jsem rozlouskl, nasel LED driver, nastudoval nastaveni proudu pro LEDky a prepajenim dvou odporu nastavil proud kousek nad minimalni hodnotu (120mA/led string ->30mA/LED string). Tim padem se razantne snizil jas podsvetleni, muze byt proto nastaveny na 100% bez PWM blikani (u dotycneho typu 200Hz PWM perioda). Zadny barevny posun jsem nezaznamenal a domnivam se, ze se tim i nezanedbatelne prodlouzi zivotnost LEDek. Mam trochu obavu z OLED a podobnych, ktery budou nepochybne taky rizeny PWMkem, ale modnout je uz asi nebude tak jednoduchy.
    When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

A mne se lidi smejou, ze sem vratil Panasonic plazmu kvuli blikani

OLED/Plazmu nemodnes vubec, protoze tam se prave timto zpusobem vytvareji samotne barvy. Sam sem dost resil blikani prave plazmovych TV (u LCD mi neblika zadne), zajimalo by me, jak na tom jsou tve "divne oci" napr. pri sledovani LG/Samsung plazem pri 24Hz (zobrazovano v 96Hz) a 50Hz (100Hz). V 60Hz (nativne prave 60Hz) blikaji naprosto vsechny plazmy.

Panasonic blika ve vsech rezimech tak, ze je to videt uz od dveri obchodu z elektronikou.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Senior Member
    Vliv
    306

Podobný jev - vetsi blikani pri snizeni jasu LCD - jsem kdysi videl u zname a bylo to fakt hrozne. V podstate si neslo rozumne vybrat - bud prepaleny jas nebo neprijemne blikani.
    2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
    1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Divny zasekávání
    Založil pajikk v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 23.01.2004, 15:05
  2. No toto! to je divny! čím to?
    Založil bubla v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 28.11.2003, 16:24
  3. divny O/C s 2,4GHz
    Založil Neller v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 29
    Poslední příspěvek: 27.09.2003, 10:25
  4. DIVNY SENZOR?
    Založil oberon23 v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 21.05.2003, 16:39
  5. Co mi to XP rozpoznaly za divný HW???
    Založil Marty v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 19.01.2003, 12:19

Pravidla přispívání