Takže veci sa majú takto:
Na jednej strane chcem zdroj čo najúčinnejší, lebo fičím cez UPS-ku, takže v prípade výpadku by nebolo od veci keby spotreba bola čo najnižšia, a zároveň chcem minimalizovať aj spotrebu, lebo aj samotná UPS dosť žerie a PC mám tiež takmer nonstop zapnuté. Potom tu je aspekt hluku, vrámci možností (5 diskov, chladič CPU a 3 vetráky) chcem čo najtichšie PC. Grafiku mám pasívnu, case trochu odhlučnený, pasívny zdroj určite nebude na škodu.

Ak sa pozriem na to z pohľadu spotreby, taj nejlepší zdroj pre mňa je X-560, tam bude najväčšia efektivita. Na druhej strane moje PC má dosť veľký odber, takže funkciu pasívneho chodu by som asi nevyužil, lebo ten je aktívny iba do cca. 25% záťaže, a tu sa mi zišla informácia od MaWa. On už má s touto radou zdrojov skúsenosti ak hovorí že 650-ka zapína vetrák skôr ako 750-ka, tak je to dosť podstatná informácia pre mňa, podľa ktorej je pre mňa určite lepšie kúpiť najvýkonnejšiu 750-ku, ktorá u mňa bude fungovať na cca. 20-40% maximálneho výkonu. Toto číslo je nízke, takže trocha priplatím za elektriku (vlastne oproti aktuálnemu 7 rokov starému Fortronu stále ušetrím), ale je tu ešte jedna vec, a tou je budúcnosť. Plánujem dokupovať ďalší HW, budúci rok kúpim ešte výkonnejšiu grafiku (ktorá bude pravdepodobne žrať viac), časom bude aj výmena CPU (a nebude to Atom ani Celeron). Zdroj si kupujem na minimálne 5 rokov a je lepšie mať aj nejakú výkonovú rezervu aj keď mi 350W zdroj doteraz postačoval.
Ticho zvíťazilo nad účinnosťou (aj tak je ten zdroj 80+ Gold, takže 1% hore-dole pri nízkej záťaži nie je tak podstatné).
Seasonic X-750 som objednal, čoskoro zreferujem skúsenosti.