Jenom na PCTf se jich protočilo habaděj, řekl bych, že se asi kupovaly i mezi "geeky", takže to zas až takový propadák nebyl, jako low-endové karty jsou dobré, tam podpora DX11 vůbec, ale vůbec nikoho nezajímá, karty na to nemají výkon a v té době to stejně bylo k ničemu. Na druhou stranu GF 8800 GT dneska pořád ještě má co říct a tudíž aspoň GT 240 či která to je spolu s DX10.1 není bezcenná. Navíc za posledních několik měsíců bylo uvedeno několikanásobně víc notebooků s těmito kartami než s Radeony. O kousek sice AMD předběhlo tuším v Q1 nVidii, ale ta v té době neměla do notebooků v podstatě co dát, tak se nedivím. Za další kvartály statistika prozřetelně není
Ignoruješ to, že nVidia vzhledem k větší výrobě za posledních plácnu 8 let si mohla a s velkou pravděpodobností i bookla víc výroby. A nejsem si jist, jestli TSMC v případě, že ji jeden nevyužije, může kapacitu přelít druhému. IMHO ne, protože wafer tím prochází minimálně měsíc a kdyby nVidia najednou chtěla ze své objednané kapacity vyrobit víc než dosud, TSMC to nemůže stihnout překalibrovat zpátky. Tak nějak mi v diskusi na XS mezi lidmi, kteří v té oblasti skutečně dělají, utkvělo v paměti, že se tam platí za wafery i když nakonec nejsou vyrobeny.
Ještě jsi tam zapomněl, že 1800 Fermi je tak >>30 waferů, ne? To samozřejmě museli mít zamluvené předem, co si myslíš, když se to mělo vyrábět původně už koncem 2009, tak že to nezabookli už někdy kolem září? Možná proto vyrobili tolik G(T) 2x0, lepší než nechat stroje stát je vyrábět aspoň toto.
Ale stejně, i kdyby měly AMD všechno, tak 40 tisíc waferů (z nichž kvůli potížím minimálně do poloviny roku bylo funkčních ještě mnohem méně, TSMC ale nikdy neřekla o kolik) by pořád nestačilo. A dost pochybuju že do konce roku pojede druhá továrna s dalšími 40k wafery měsíčně naplno, to byl cíl mého první příspěvku. Takže můj odhad je že AMD může mít úplně maximálně jen pro sebe tak 50k waferů měsíčně na konci roku. Když si vezmu, že půlmilion RV870 zmizel za tři týdny, tak se na mě nezlob, ale můj názor prostě je, že uvidíme už třetí vydání doprovázené dlouhou nedostupností za poslední tři roky.