Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Propojení notebooku a TV. DisplayPort --->>> HDMI. Jak na to??

Member
    Vliv
    247

Standardní Propojení notebooku a TV. DisplayPort --->>> HDMI. Jak na to??

Prosím Vás,
    máte někdo zkušenosti s propojením notebooku, který má DisplayPort s TV, která má HDMI? Mám notebook Lenovo X301 a TV LCD LD 108 cm FullHD a kabel DisplayPort - HDMI propojovací, stíněný, 2m. Provedu zapojení, a všude to píše "žádný signál" . Jak na TV, tak na notebooku. Grafika je tady Intel.

Díky za jakékoliv rady a komentáře.
    Naposledy upravil aminak; 07.10.2010 v 17:39.
    Lenovo ThinkPad X301
    M-AUDIO Transit
    Logitech Z 5500 digital 505 W RMS THX

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Standardní Re: Propojení notebooku a TV. DisplayPort --->>> HDMI. Jak na to??

Trosku jsem googlil a vypada to, ze ti nebude stacit pouze kablik s ruznymi koncovkami, ale potrebujes neco jako tohle: http://eu.startech.com/product/DP2HD...pter-Converter, tzn. adapter, ktery zajisti spravny prenos signalu...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Member
    Vliv
    247

Děkuju za odpověd. Mám tenhle kabel http://www.alza.cz/displayport-hdmi-d135410.htm a prijde mi, žě tam už je ta redukce. Na fotkách to vypadá v podstatě stejně, v prostoru u DisplayPortu je to stejné dá se říci.

Citace Původně odeslal Zilla Zobrazit příspěvek
    Trosku jsem googlil a vypada to, ze ti nebude stacit pouze kablik s ruznymi koncovkami, ale potrebujes neco jako tohle: http://eu.startech.com/product/DP2HD...pter-Converter, tzn. adapter, ktery zajisti spravny prenos signalu...
    Lenovo ThinkPad X301
    M-AUDIO Transit

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Hmm, vypada to, ze tenhle kabel by skutecne mel stacit, takze to bude v necem jinem.

Pro jistotu se zeptam jeste na zakladni ptakovinu: zkousel jsi novejsi ovladace na tu intelackou grafiku, idealne primo ze support stranek intelu?
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Member
    Vliv
    247

Citace Původně odeslal Zilla Zobrazit příspěvek
    Hmm, vypada to, ze tenhle kabel by skutecne mel stacit, takze to bude v necem jinem.

Pro jistotu se zeptam jeste na zakladni ptakovinu: zkousel jsi novejsi ovladace na tu intelackou grafiku, idealne primo ze support stranek intelu?
    Mám tam tedkon tenhle driver "Windows 7 (32-bit), Vista (32-bit) 25 Aug 2010 8.15.10.2182" tady z webu http://www-307.ibm.com/pc/support/si...IGR-70496.html

Ale přímo z webu intelu jsem nic nestahoval ani neinstaloval.
    Lenovo ThinkPad X301
    M-AUDIO Transit

Member
    Vliv
    247

Ted jsem se koukal na web intelu a mám nejnovější drivery a furt nic, nejde ani obraz ani zvuk při propojení, tváří se to jako mrtvý
    Lenovo ThinkPad X301
    M-AUDIO Transit

A takova drobnost, pripojis kabel a v ovladacich mas moznost prepnuti na tu TV? Do TV je nejprve nutne neco poslat a az pak se to da na spravnem vstupu "naladit"

Member
    Vliv
    247

Citace Původně odeslal zivan Zobrazit příspěvek
    A takova drobnost, pripojis kabel a v ovladacich mas moznost prepnuti na tu TV? Do TV je nejprve nutne neco poslat a az pak se to da na spravnem vstupu "naladit"
    Díky za další radu Právě jsem vzal kabel a připojil ho jen do DisplayPortu u nouta a v menu grafiky Intel je položka "Nastavení monitoru/TV" a když na to kliknu, tak vedle v okně je "Nastavení monitoru/TV není podporováno".

Napadlo mě, jestli neexistuje nějakej driver pro ten DisplayPort, nevíte o tom něco?
    Lenovo ThinkPad X301
    M-AUDIO Transit

mas tam ikonku na portu DP nebo DP+? Protoze DP+ je zpetne kompatibilni s DVI/HDMI. Puziva jinaci datove pakety + misto IIC komunikace, tak AUX, kudy uz rve vsechno...USB, audio apod. Toto jsem resil docela v praci, kdyz jsem potreboval IIC komunikaci pro EEPROM na DP portu a nikde komercne se neda koupit tento prevodnik.
    PC: AMD Athlon 64 X2 3800+ EE, 2x 1GB DDRII800 A-Data, 120GB + 500GB, externi disk 320GB, 23" LCD Apple Home Cinema HD + 20" LCD LG L2000C-SF, Logitech Cordless MX3100, Sennheiser HD580
    PDA: FSC Loox 420 + Koss The Plug + 1GB SD Transcend 80x
    Photo: Olympus E-500, 14-45mm 1:3.5-5.6, 40-150mm 1:3.5-4.5 + FL-36 + 8GB SanDisk Ultra II + 512MB Kingston + Lowepro EX 160 + Tamrac

Member
    Vliv
    247

Citace Původně odeslal Antiloopa Zobrazit příspěvek
    mas tam ikonku na portu DP nebo DP+? Protoze DP+ je zpetne kompatibilni s DVI/HDMI. Puziva jinaci datove pakety + misto IIC komunikace, tak AUX, kudy uz rve vsechno...USB, audio apod. Toto jsem resil docela v praci, kdyz jsem potreboval IIC komunikaci pro EEPROM na DP portu a nikde komercne se neda koupit tento prevodnik.
    Na notebooku mám vedle portu označení DP ( jak je to jejich logo to D a v tom D je P)
    Lenovo ThinkPad X301
    M-AUDIO Transit

U X301 by redukce na HDMI/DVI mela fungovat, ale jen obraz bez zvuku
    http://www.thinkpads.com/forum/viewt...p?f=43&t=69912
    Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Propojení PC s TV
    Založil dobi v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 17.07.2010, 21:25
  2. Propojení notebooku a set-top-boxu přes HDMI - jde to?
    Založil ukr v sekci fóra Ostatní hardware
    Poslední příspěvek: 23.03.2010, 19:12
  3. Propojení Notebooku + TV
    Založil PTF v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Poslední příspěvek: 07.02.2006, 10:47
  4. Propojeni PC
    Založil Glimmerman v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 14.11.2004, 01:08
  5. propojení tv a pc