Moc děkuji za komplexní radu, taky mě napadlo, že bych mohl změnit slot ale zkusil jsem to až teď jak nahoru tak dolu ale vono furt nic. DC cleaner je fajn, rovněž děkuji za odkazy do diskuze. Zkoušel jsem asi 8x odinstalovat všechny zvukové zařízení i s drivery, odpojil jsem i NET (fyzicky) a furt mi vyskakuje ta přiblblá hláška, že nevidí kartu řádně připojenou a namontovanou. Asi jsem někde v květnu při prvních pokusech o oživení karty zakázal mapování ZK. Viděl jsem ve správci zvukovku s Creative ovladači, když jsem je zakázal, karta zmizí! Když spustím kx drivery říkají že nevidí kompatibilní zařízení. Snažím se natvrdo nainstalovat kx a NIC! V zoufalství jsem nainstaloval Creative drivery a furt nic, nevidí kartu. V diskuzi jsem našel i nějakého šamana s radami pro i386, já mám W32 v XPP. Je něco, co zjistí kompletní HW namontovaný v PC a jeho stav?, kromě správce? Díky za rady a čas, který jsi ochoten mi věnovat. Přemýšlel jsem nad koupí i nové SB fix nebo tak nějak ale když ona SB Platinum model CT 4760 se zásuvným modulem Live! DRIVE II má tak nadšené recenze a hodí se i ke dřevu Genius 5.1 Co dál?