Mám zajímavej problém a fakt nemůžu přijít na to, kde je zakopanej pes. V lednu jsem si koupil combo od LG. Pálil jsem dlouho jen data a vše bylo ok. Před nedávnem jsem vypálil i nějaké to audio a náhle zjistil, že ho nenačte moje věž, případně jen s velkými problémi. Upozorňuji, že pálit umím a že před tím jsem měl palírnu od Teaca a nikdy nezaznamenal žádnej problém, ta cd hrají v pohodě dodnes. Comp mám pořád stejnej, systém (WinXP), software (CloneCD a Nero) a média (TDK) taky pořád stejný. Jen jsem vyměnil tu mechaniku. Tak jsem vyčistil věž, ale nepomohlo to. Vzal jsem napálené audio, obešel jsem s ním svý známý a zjistil, že z pěti věží ho přehrála jen jedna, ta za 15 táců. Počítačové mechaniky je braly v pohodě. Následovalo vyzkoušení ještě několika softů, různých nastavení, médií a vždy stejný výsledek. Tak skončila mechanika na reklamaci a teď čekám na výsledek.
No a jak se tak nudím, začal jsem testovat další věc. Jako náhradu jsem do compu dočasně nainstaloval starou CD-ROM mechaniku od NECU. Všechna CD v ní normálně přečtu (včetně těch audio). Zkoušel jsem si však v Nero CD Speed, jaká je kvalitu DAE, a narazil na neuvěřitelnou záhadu. Když do testu strčím ta CD, co nechce přečíst věž, proběhne vše OK. Ale když tam hodím ta CD, co jsou ještě pálená na Teacu a na věži hrají v pohodě, test se vůbec nespustí a objeví se hláška "Error! Invalid command operation code (052000)". Když jsem tohle zjistil, tak jsem zkusil ještě jednu věc. Spustil jsem Nero (verze 5.5.10.20) a dal uložit image CD na disk. Proběhlo to OK. Pak jsem vyzkoušel funkci "Uložit stopu..." a hele, zas ten samej problém: CD z LG (věž je nebere) fungují v pohodě, ale CD z Teaca (věž je bere) Nero vyplivne jako nečitelná. No je to normální?
Tak a teď mi to někdo vysvětlete)