Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Propojení PC s TV na "dálku"

Lightbulb Propojení PC s TV na "dálku"

Zrovna si hraju s myšlenkou, že bych využil svou 42" plazmu a dobrý zvuk jako fajn základ pro hry, inet atd.
    Napadlo mě propojit PC, které je v jiné místnosti než TV (cca 7-8m), přes HDMI (popř. i optiku) s receiverem Onkyo TX-SR605, pro přenos obrazu a zvuku. A potom natáhnout 7m USB kabel, na nějaký USB rozbočovač a do něj prsknout myš a klávesnici. Ale mám k tomu pár otázek.

1. umí nějaká gr. karta posílat přes HDMI s obrazem i zvuk anebo budu muset tahat zvlášť HDMI na obraz a zvlášť optiku na zvuk? Přecijen nechci dělat díru do zdi jak hovado, abych jí mohl prostrčit LAN, USB, HDMI a optiku.
    2. když budu mít přes rozbočovat v PC vlastně 2 myšky a 2 klávesnice, nebude to blbnout?
    3. nebudou se kabely nějak rušit, anebo na tuhle vzdálenost by to mělo všechno běžet v poho?
    Nějvětší chybou člověka je, že má spoustu malých chyb..

Core i5-3550@3300MHz, ARCTIC Freezer 13 Pro Continuous Operation, Gigabyte Z77X-D3H, Sapphire Radeon HD 7850 2GB, 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport, Samsung 850 EVO SSD 520 120GB, Asus DRW-24F1ST, zdroj Seasonic S12 500W, skříň CoolerMaster Centurion 5 Silver, 32" LCD Samsung LE32-D550

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: Propojení PC s TV na "dálku"

1. Všechny novější Atiny tohle dovedou, NV nemám přehled.
    2. Můžeš jich mít klidně deset, akorát nepoužívanou myš je lepší položit "na krovky" aby negenerovala "bludnej" pohyb, když někdo vrazí do stolu.
    3. Mělo by to jít, ale na tuhle vzdálenost budeš potřebovat kvalitnější (čti drahý) kabely.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

ad 1. to je právě problém, nikde v popisech gr. karet (ani u výrobce/ů) není většinou toto uvedeno... :/
    ad 2. ok
    ad 3. je lepší jeden 10m kabel anebo 2ks 5m+2m + spojka?? (rozuměj delší vs více přechodů)

Core i5-3550@3300MHz, ARCTIC Freezer 13 Pro Continuous Operation, Gigabyte Z77X-D3H, Sapphire Radeon HD 7850 2GB, 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport, Samsung 850 EVO SSD 520 120GB, Asus DRW-24F1ST, zdroj Seasonic S12 500W, skříň CoolerMaster Centurion 5 Silver, 32" LCD Samsung LE32-D550

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

1) u popisu grafarny bude ze je to zaroven zvukovka a jak bylo receno ATI urcite, v nejhorsim se to da vyresit redukci kde to sloucis s vystupem ze zvukovky.
    3) kazdopadne jeden kabel a cena neni parametr. Nektery drahy stejne nefungujou, nektery levny vpohode, nejlip si ho koupit s moznosti vraceni. V praci mame 15m a funguje to vpohode.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Uz i moje nVidia 9800GT umi zvuk v HDMI, tak by to doufam meli umet i ty novejsi.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

OK, tak s tím kabelem, pokud se bude dát vrátit to asi nebude problém. Co se týče grafiky, tak teď se právě rozmýšlím, kterou koupit. Spíš asi nVidii, ale u výrobců v popisech produktu nebylo zda-li posílá zvuk po HDMI.. Ale jestli to umí 9800GT tak předpokládám, že to bude v pohodě..

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. "(2)" nebo "(3)" v názvu systémových souborů Win XP
    Založil Torontik v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 10.10.2008, 20:23
  2. Rozdíl mezi 17" a 19" LCD při 1280*1024 a "re
    Založil DAFER v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 19.03.2006, 19:06
  3. error calling "unlink" in "GLOBAL"
    Založil Lopan v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 8