Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: InCD nevidi kompatibilni vypalovacku

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní InCD nevidi kompatibilni vypalovacku

Jsem si ted nainstaloval NeroExpress a soucasne InCD na prime psani dat na RW-cedecka. (Pri posledni instalaci woken mi na to nezbyl cas, dosud jsem to nutne nepotreboval.) Ted mam ale v systray ikonu s vykricnikem, ktera znamena, ze udajne nebyl nalezen InCD kompatibilni DVD/CD-RW rekorder. Nemam ovsem zadneho exota, je to LG-DVD-vypalovacka GSA-4160B (stoji na ni 'Super Multi', 'RW DVD+ReWritable', 'DVD Miltirecorder' und 'COMPACT disc ReWritable Ultra Speed'). V manazeru pristroju je oznacena jako HL-DT-ST DVDRAM GSA-4160B a neni u ni zadna chybova hlaska. Jako typ pristroje je tam 'CD-ROM', vyrobce '(Standardni-CD-ROM-pristroj)', Hardwareverze 'Neni k dispozici', Status pristroje 'Tento pristroj je k dispozici'. Pokus o obnovu radice vedl k hlaseni, ze uz je ten nejlepsi nainstalovan. Kdyz jsem vlozil RW-CD-cko, co jsem kdysi na nej prislusnym zpusobem nahral ruzne soubory, tak ho to rozpoznalo jen jako CD-ROM s obsazenym mistem 702 MB, volnym 0 bytu, aniz by se jakykoliv soubor ukazal (datovy system CDFS) - pokud vim, tak to odpovidas normalni nepopsane CD.

To CDcko, z ktereho jsem InCD instaloval, bylo k te vypalovacce prilozene a v minulosti jsem tuhle vypalovacku uz mel na jinem kompu (taky W98SE) bez problemu v pouziti, to zminene RW-CDcko jsem popisoval na ni.

Momentalne nemam nic na vypalovani, ale kdyz jsem zkusil odstartovat Nero-Express, probehlo vse az k vyberu souboru na vypaleni bez chyby.

Napada nekoho, co s tim?
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Standardní Re: InCD nevidi kompatibilni vypalovacku

InCD je značně problematické už samo o sobě, někdy pomůže ho přeinstalovat, jindy vyžaduje doinstalaci ASPI (a pak občas prozměnu lehne Nero), jindy čistou novou instalaci systému a pak si stejně občas postaví hlavu, jindy zas odstřelí celý systém...

Vím, že má odpověď nepotěší a ani nenabízí řešení, ale poohlédl bych se po jiném řešení typu pluginu do Windows Commanderu.
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní Re: InCD nevidi kompatibilni vypalovacku

Trochu jsem se prohrabaval svym SW-archivem a pri tom narazil na novejsi verzi InCD, nez je na me Nero CD, a sice 4 misto 3 (aktualni 5 podle vseho na 98ickach nefunci). Tak jsem tu 4 nahodil a prozatim vse bezi, jak ma. Proc ta 3 nejde, kdyz uz kdysi sla, o tom ale muzu nadale jen spekulovat. Jednak mozna nesouhlasi firmware vypalovacky, nebot jsem zjistil, ze to prece jen neni ta sama, jako kdysi, jen na venek vypada stejne; a u te tehdejsi jsem tenkrat firmware aktualizoval, i kdyz dnes uz presne nevim proc. A pak je tu specialni deinstalacni programm, co se doporucuje napr. pri prechodu na novejsi verzi. A mozna ze neskodi, kdyz se s nim pripravi instalace i kdyz pred tim InCD vubec instalovan nebyl (v mem pripade ta trojka); jelikoz to ale ted bezi, nechce se mi temihle experimenty ztracet cas, takze snad nekdy, jestli budu tenhle program zas nasazovat od nuly.
    Naposledy upravil Mikus; 18.09.2010 v 03:28.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. LG 4166B a InCD 4.3.20.1 a DVD+RW
    Založil krata v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 01.01.2006, 10:04
  2. Nefunkcne InCD
    Založil Axel v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.11.2004, 15:53
  3. DVD 4120 a InCD problem
    Založil pnovi v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 2