Citace Původně odeslal DOT Zobrazit příspěvek
tak jsem na konec vzal geforce 460 a zdroj ARCTIC Cooling Fusion 550, s procesorem jeste pockam az mi nekdo z Vas napise ze je to dobry napad
Domnívám se že z C2D 2,5Ghz na 2,83Ghz (C2D 8300) by sis moc nepomohl !!!
A pokud si ponecháš stále 2 GB ramky tak tvá grafika bude oproti ostatnímu tak na 140% (čili zbytečně moc dobrá).

Jenže ono ještě jinak - nejvíc stejně záleží na konkrétních programech které hodláš používat.
- kodování videa? pak určitě procesor a nejlépe 4jádro nebo více (a využívat správný program který využívá více jader)
- hraní her - určitě dobrá videokarta, ale také RAM, někdy také CPU, a samozřejmě pak záleží jaká to je hra, protože některé dost často hrabou na disk a pokud máš starý disk s pomalejším čtením/zápisem může ti to brzdit právě HDD
- ostatní (inet, office, práce) na to stačí každej kancl komp s vybavením na desce

Už hodněkrát se mi potvrdilo že pokud chci koupit comp tak v podstatě spíše nešetřit a raději vzít dobrou desku, dražší cpu, paměti a grafiku (to jsem např já udělal před 3,5 lety) je pravda že mě to vyšlo na 35k...
Od té doby jsem koupil pouze novější Cpu a Gpu za dalších 10k ale staré jsem za 5k prodal. Výhodou mi byla deska na které jsem nešetřil protože uměla už tehdy ty novější komponenty !
A do dnes si nestěžuji, a nemám potřebu taktovat.

EDIT ještě tě poupravím tvé CPU 2,5 pravděpodobně není C2D ale DualCore (což je krapet rozdíl).