XP neznaji SATA radic, mas moznost:
a) zapnout v BIOSu kompatibilni IDE rezim
b) stahnout ovladac, dat na disketu a pri instalaci mackat F6 a driver mu podstrcit
c) stahnout ovladac a nacpat ho do instalacky pomoci nLite
XP neznaji SATA radic, mas moznost:
a) zapnout v BIOSu kompatibilni IDE rezim
b) stahnout ovladac, dat na disketu a pri instalaci mackat F6 a driver mu podstrcit
c) stahnout ovladac a nacpat ho do instalacky pomoci nLite
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
ok díky.Teď jsem dostal ještě radu zkusit to přes cd win 98 (nesmrtelný to systém..) a uvidíme ale i tak Děkuji
no tak nic.Kdyz tam nacpu ty w98 tak to pise ze ma malo pameti na spusteni aplikace ye mam zmenit autoexec a do toho rzpat nechci..ani to neumim prepsat v DOSu a m602 uy nemam ...hele ten ovladac co jsi psal ma byt na co? Na HDD? Dik
Jak ti psal Zivan, tak Windows XP nemají v defaultu ovladač pro SATA řadiče. Proto při instalaci nenajdou pevný disk a instalace končí modrou smrtí. Vlez do BIOSu a nastav režim řadiče disků na ATA compatible. Další možností je integrovat ovladač řadiče disku do instalačky Windows XP pomocí nLite nebo http://driverpacks.net/.
PC: Intel Pentium G2020, GigaByte GA-Z68AP-D3, Crucial 2 x 4096MB DDR1333 Dual, Maxtor DiamondMax 23 500GB S-ATA, Asus Radeon HD6770 10242MB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T, Windows 8.1 Pro
NB: Dell D830, T7500, 2 x 2GB RAM, 160GB HDD, WSXGA+, Nvidia Quadro NVS 140M
No už to chápu.. našel jsem na toto téma pár článků, ale integrovat to do bootovacího cd (flopinu nemám) asi nesvedu.A navíc funguji teď pouze na linuxu tak že třeba ovladač SATA od výrobce je mi na nic protože se jedná o exe soubor ...sakra toto asi průměrný běloch nezvládne nebo to jde nějak jednodušeji? nLite mám stažený ale zase integraci asi nezvládnu a navíc bych musel zase někde zjistit jak ten nLite rozjet pod linuxem...
v BIOSu prepnout SATA mod z AHCI na IDE a nepotrebujes potom ovladac...
Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W
tak všem co mi chtěli pomoci.Dík ale nepochodil jsem.Našel jsem na toto téma na netu spoustu návodů, ale žádný nepočítal asi s tím že budu problém řešit s pC, které už běží jen pod linuxem a navíc teď jsem nějak dokurvil i ten disk tak že mám na něm dva oddíly a nejde na něm už spustit ani linux (ikdyž ho tam nainstaluji tak se nenabootuje) tak jsem jen na CD instalaci tzn nějaké použití nLite a jiných win prográmků je nereálné.Stáhl jsem si DVD instalaci winXP sp3, který už ty ovladače má ale jakmile vytáhnu cd s linuxama z mechaniky tak mám po vypalování....ale nicméně ještě jednu radu bych rád..jsem schopen (v případě že pořeším tu instalaci linuxu na HDD) vytvořit bootovací DVD s win xp nějakým SW v Linuxu? Popřípadě kterým a jak. Děkuji ...
jo jinak ohledně toho přepínání v BIOSu je bezpředmětné.V mém BIOSu to není![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)