Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 35 z 35

Téma: Obchodnie podmienky a ine

Vstal z mrtvých mince Avatar uživatele MikeD
    Věk
    45
    Vliv
    301

Standardní Re: Zajímavé nabídky hardwaru

napíšu to hodně expresivně (ale neadresně), abys to snad konečně pochopil:

nechápu postoj zákazníka, který si někde něco objedná s předpokladem, že jde o evidentní chybu, a pak se rozčiluje jako malé dítě, kterému slíbili zmrzlinu, ale pak ji nedostane, protože cukrárna má zavřeno...

a velikost firmy v tom nehraje žádnou roli... howgh...

(a až někdo nezaujatý uzná za vhodné, ať tuhle konverzaci klidně smaže)
    na zábavu: Intel Celern G1620 (Gelid Solutions Tranquillo) | GB GA-B75-D3V | 8GB Kingston HyperX Fury Blue 1600 | GIGABYTE GTX750 Ti Ultra Durable 2 2GB | Samsung SSD 850 EVO 120GB + WD7500AAKS 750GB + Samsung SpinPoint F1 1TB + Samsung HD204UI 2TB | Seasonic S-12 600W | Dell 2209WA | Windows 10 Home 64bit
    na cesty: AGang Gangsta 7.0 2013 + Lenovo ThinkPad 0328 + Motorola Moto G 2014

dříve, než se na něco zeptáte, zkuste zabrousit na: Google | Wikipedia

Member Avatar uživatele _Tomas
    Vliv
    279

Umis uznat unahlenej zaver nebo alespon poopravit svuj nazor vzhledem k aktualnim skutecnostem Prijde mi,ze s tim mas problem....nebo poradne nectes.... Ano, ze zacatku to byl muj predpoklad, ze jde o chybu v ceniku, ovsem jen do chvile kdy odpovedeli, ze desky za tu cenu meli a vyprodali a nyni je maji jenom za ty 3000,-. Dale jsem psal, ze v tom omluvnem telefonatu o chybe v ceniku taktez nepadlo ani slovo,ale naopak, tyto desky za puvodni cenu VEDOME prodavali. Tot asi vse z me strany k Tobe, jelikoz diskuze s Tebou nikam nevede, ohanet se necim co jsem uvedl uplne na zacatku a s postupnym vyvojem cele me zkusenosti uz neni aktualni nema smysl,ale Ty to stejne porad budes pouzivat jako svuj argument. Zaver je vyvozen, ze diky podobnym prvotnim reakcim jako byla ta Tvoje si priste dam pozor a jiny nabidky uz sem postovat nebudu, abych nebyl male dite, kteremu zavreli cukrarnu - Tvoje prirovnani k teto situaci se moc nepovodlo, ale jiste, neco sem napsat musis, aby ten post nevypadal tak prazdne Priste si prosim dej dohromady fakta, nastuduj si okolnosti a pak me teprve pokarej nebo zaskutulkuj.
    Core i5 3570K @ 4,3GHz + AC Freezer i30 | Gigabyte Z77X-D3H | 2x 4GB ADATA XPG V2 1600MHz DDR3 | EVGA nVidia GeForce GTX680 SC 2GB | SSD Kingston HyperX 3K 128GB | 2TB WD Caviar Black | Corsair GS 800W |LCD FS 23" | Logitech Performance MX | Pioneer VSX521 + Jamo D165 |
    Synology DS212j | 2x 2TB WD Caviar Black |
    Ford Focus ST 2.5 225HP/320Nm @ +- 250HP/330Nm

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    284

to _Tomas - Za dobrotu na žebrotu - že se ale na Tebe vrhli jak psi, bych teda nečekal
    R7 3700X | Gelid Scirocco | Gigabyte B550 Aorus Pro AC | Gigabyte RX480/8GB | Ripjaws 2x16GB DDR4 3200MHz cl16 | SSD 500GB Samsung 970EVO nvme | SSD 1TB Micron | 1TB Samsung EcoGreen F2 | Asus BR-04B2T | Corsair AX760 | AKASA Eclipse

Opravdu nevím, co je na tom k nepochopení - dostaneš 10ks zboží za promo cenu a než stihneš předělat cenu, máš dalších 10 objednávek.
    Chceš mi tvrdit, že pokud bys byl prodávající, budeš prodávat zboží levněji, než ho nakoupíš Asi těžko. Další možná varianta je, že si u dodavatele
    objednali X kusů, dodavatel jim je přislíbil, ale nakonec jich stejně dodal méně - opět otázka - budeš prodávat zboží pod nákupní cenou ??

OMLOUVÁM SE VŠEM SVÝM STÁVAJÍCÍM I BUDOUCÍM ZÁKAZNÍKŮM, ALE JÁ NE ! Neprovozuju živnost proto, abych zákazníky sponzoroval.

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

co treba trochu k tematu a nehadat se tu jak maly deti ?

cely tenhle problem vzikl tim, ze jejich obchodni podminky jsou nedokonale a diky tomu je dle zakona uzavrena kupni smlouva jiz pri odeslani objednavky zakaznikem. kazdy rozumny eshop to ma dnes tak, ze kupni smlouva vznika az pote, co je objednavka potvrzena prodejcem s tim, ze potvrzeni objednavky NENI informacni email pri jejim vytvoreni, ale az email s datem dodani, popripade nejaky email ve stylu "objednavka se vyrizuje" a podobne. v tomhle smeru si za to ten shop muze sam.

druha strana mince je ta, ze bych ti _Tomas skoro i pral, abys udelal ve svoji praci nejakou chybu a nekdo te za ni poradne sjel a byl hnusnej a nekompromisni tak, jako to ty ted delas s tim eshopem. pak by ti mozna doslo, proc jsme lidi a ne stroje a proc chybovati je lidske a tim spis je lidske chyby odpoustet...
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Member Avatar uživatele JoeBoB
    Věk
    39
    Vliv
    253

Citace Původně odeslal pety Zobrazit příspěvek
    Opravdu nevím, co je na tom k nepochopení - dostaneš 10ks zboží za promo cenu a než stihneš předělat cenu, máš dalších 10 objednávek.
    Chceš mi tvrdit, že pokud bys byl prodávající, budeš prodávat zboží levněji, než ho nakoupíš Asi těžko. Další možná varianta je, že si u dodavatele
    objednali X kusů, dodavatel jim je přislíbil, ale nakonec jich stejně dodal méně - opět otázka - budeš prodávat zboží pod nákupní cenou ??

OMLOUVÁM SE VŠEM SVÝM STÁVAJÍCÍM I BUDOUCÍM ZÁKAZNÍKŮM, ALE JÁ NE ! Neprovozuju živnost proto, abych zákazníky sponzoroval.
    Pokud je počet kusů za danou cenu omezený, prodejce to
    a) MUSÍ viditelně označit
    nebo
    b) dodat za uvedenou cenu (i za možnosti vlastní ztráty)

Řešilo se to neustále dokola v době kdy různý supermarkety a obchody typu datart lákaly na mobily za 1000kč v letácích po celý republice (a mobilu za tuhle cenu bylo 5). Tohle chování bylo zakázaný jako lživá reklama a po tom jaký kolem toho byly tenkrát tyjátry by si to každej prodejce měl dobře rozmyslet, než začne cpát sračky na webovky (ne nepřijde mi to jako tisková chyba, ale jako pokus zvýšit prodej).
    Home: Core i5-2500k @ 4,2, Gelis Solution Tranquillo r.2, Patriot 2x8GB 1600MHz DDR3, Gigabyte Z77 D3H, Gigabyte R9 290 4GB GDDR5 + Windforce 3X, ASUS ASUS Xonar DX/XD, OCZ Vertex3 128GB, Samasung Spinpoint 1TB HD103UJ, Samasung Spinpoint 2TB HD204UI, Pioneer DVR-212, Corsair VX550, Thermaltake Wing RS100, Logitech UltraX Premium, A4Tech Bloody V7, Dell Ultrasharp U2412M
    Mobile: E6420, Core i-7 2720QM, RAM 4GB 1333MHz, SSD 128GB, NVIDIA NVS 420M, 1600x900
    ...default, zatim

Senior Member mince Avatar uživatele Kamikatze007
    Věk
    39
    Vliv
    296

No ja bych to tady s tema obchodnima podminkama nevidel zas tak jasne. Je tam psano, ze kupni smlouva vznika pri potvrzeni objednavky, ale e-mail pouze informoval o prijeti objednavky. Tady by se asi pravnik vyradil ve slovickareni. Dalsi veci je ovsem to, ze jim chybu v systemu neverim, budto to byla jejich stupidita, nebo vychcanost.
    MaWa: Bohuzel v 99% ti chybu nikdo neodpusti. Zkus zapomenout podat danove priznani, zkus prekrocit povolenou rychlost, udelej kopanec v praci...pokud se na to prijde, tak proste budes potrestanej. Pokud by za tu chybu mohl system, ktery predpokladam od nekoho koupili, tak by ted uz mel dodavatel toho systemu na stole zadost o nahradu nakladu vzniklych tou chybou.
    AMD FX6300@4.2GHz|Gigabyte 990FXA-UD3|AMD Radeon R9 280X OC|2x8GB Crucial Ballistix DDRIII 1866|Intel SSD 520 120GB|2TB Samsung EcoGreen|WD CAVIAR BLACK 1TB|Samsung F1 1TB|Samsung 40" TV|LG W2600H|Logitech Performance MX|Seasonic M12II-620W|Creative X-Fi Music|Fractal Design Define XL R2|Yamaha AX-570+Jamo S606
    Mitsubishi Galant Wagon 2,5 V6 118kW@5750rpm 218Nm@4500rpm-default

Ještě k tématu - myslím že dřevní doby internetu jsou už dávno za námi. Proto naprosto nepochopím výmluvy typu "vyprodaný počet kusů", nebo "chyba v ceníku". Obchodník, který není schopen si ohlídat chybně zadanou cenu, nebo omezený počet kusů akce, buď kecá, nebo je neschopný. V tom případě musí samozřejmě nést následky. Obě varianty jsou řešitelné primitivním SQL dotazem.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Senior Member mince Avatar uživatele Kamikatze007
    Věk
    39
    Vliv
    296

Super, tak uz mi od tech sulinu chodi spam a to jsem se u nich neregistroval, pouze jsem tu objednavku poslal jednorazove.
    AMD FX6300@4.2GHz|Gigabyte 990FXA-UD3|AMD Radeon R9 280X OC|2x8GB Crucial Ballistix DDRIII 1866|Intel SSD 520 120GB|2TB Samsung EcoGreen|WD CAVIAR BLACK 1TB|Samsung F1 1TB|Samsung 40" TV|LG W2600H|Logitech Performance MX|Seasonic M12II-620W|Creative X-Fi Music|Fractal Design Define XL R2|Yamaha AX-570+Jamo S606
    Mitsubishi Galant Wagon 2,5 V6 118kW@5750rpm 218Nm@4500rpm-default

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    Ještě k tématu - myslím že dřevní doby internetu jsou už dávno za námi. Proto naprosto nepochopím výmluvy typu "vyprodaný počet kusů", nebo "chyba v ceníku". Obchodník, který není schopen si ohlídat chybně zadanou cenu, nebo omezený počet kusů akce, buď kecá, nebo je neschopný. V tom případě musí samozřejmě nést následky. Obě varianty jsou řešitelné primitivním SQL dotazem.
    mno, tyhle problemy obcas vznikaj tim, jak ty e-shopy fungujou ... chyba se samozrejme najit a odstranit da, ale co jsem tak slysel, tak s tim cas od casu bojuji vsichni ...

btw. kdyby to udelali umyslne, tak si imo nebudou zadelavat na pruser tou nejednotnosti a nejasnosti, kde byl vlastne problem ...

Citace Původně odeslal Kamikatze007 Zobrazit příspěvek
    Super, tak uz mi od tech sulinu chodi spam a to jsem se u nich neregistroval, pouze jsem tu objednavku poslal jednorazove.
    tak za to by zaslouzili nakopat do riti spis nez za ulitlou cenu ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Podmienky pre Dual-channel?
    Založil Snorri v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 09.02.2006, 03:04

Pravidla přispívání