Ano je potřeba, ale jen u Onyxu. Napsal jsem tu odpověď příliš obecně. Díky za mail, požadovaný soubor se přesně shoduje s tím, co potřebuju.
//edit: tak první polovina (smazání FW) šlo přesně podle plánu, ale při pokusu updatovat Indilinx Barefoot na OCZ Vertex Turbo 1.6 jak z boot CD v DOSu, tak z Windows 7 x86 to píše stále stejné chyby. Nakonec pomohla verze z fóra.
//edit2: teď jsem si toho zamrznutí všimnul taky, nakopíroval jsem nějaký data (změť různě velkých souborů) a disk po tom asi vteřinu nereagoval. A to jen připomínám, že můj kousek má za sebou jenom asi 200 GB sekvenčních zápisů a čtení + cca 20 GB náhodných zápisů a čtení. Tedy žádná velká zátěž proti celkové žovotnosti. Jediné, co by mohlo snad vadit je fakt, že jsem tohle zvládnul udělat během dvou hodin. (Patriot PS-100 tuhle zátěž nevydržel, teda vydržel, ale za cenu zpomalení na 50 % udávaných specifikací)U jiných disků jako je Kingston V+, Corsair Extreme a Intel X25-M jsem žádné problémy nezpozoroval. Můj horký tip na náhradu je Corsair X64. (jak bude čas, hodím sem výsledky)