Tak "vyřešeno podruhé":
Žádné WHQL ovladače PowerMizer s touto grafikou neuměly a nastavení taktů v nVidia System Performance sice snížilo takty, ale ne napětí (to bylo stále na hodnotách 3D taktů). Proto jsem se na Dual-View na čas vykašlal a hodil zpět ovladače z laptopvideo2go. Pořád mi to ale nedalo, tak jsem hledal, až jsem našel skvělou utilitku nVidia PowerMizer Manager, která umí nastavovat power states ručně v registrech.
Tím pádem mi nic nebránilo používání oficiálních WHQL ovladačů, na kterých Dual-View funguje v plném rozsahu a PowerMizer díky této utilitě už vlastně taky.
A třešnička na dortu - při nastavení power-states natvrdo zůstane uložen a nastaven i při aktivních více monitorech, takže už žádné vysoké teploty a otáčky fanu jenom kvůli tomu, že máte dva monitory.
Jedinou vadou na kráse je (zatím?) ne-stoprocentně-vždy-funkční okamžité přepínání profilů, ale s tím už se tvůrce SW snad nějak popasuje, report jsem poslal.
Snad to někomu pomůže.
//A poprosil bych o přesun threadu do Ovladačů grafik, jelikož byl problém jednoznačně v nich.

Odpověď s citací