Po 14 hodinách test GoldMemory (v5.07) vyhodila ve třetím cyklu chybu (8bit). Test běží stále dál...
Tak a teď mi prosím řekněte, zda je to důvod, proč nejde W7 nainstalovat. Trochu mi nejde do hlavy, že GM zjistil chybu až při třetím průběhu (po 14 hodinách) a W7 by díky této chybě neumožnil ani jednu instalaci na zcela holém systému...
Pravdou je, že při nových pamětech se MB - bios chová divně - časování lze nastavit v klidu (výrobcem deklarované 4-4-4-12 pro 800 MHz), ale nastavení jiných věcí vyhodí restart a defaul hodnoty (jaké přesné nastavení jsem nezkoumal - pustil jsem rovnou GM - podezření ale mám na frekvenci PCIe nebo násobič frekv. paměti - když jsou obě nastavení auto, je to v pořádku, když jsou pro PCIe 100 MHz a pro násobič 4 - aby výsledná frekvence paměti byla 800 MHz, je to špatné a vrátí se to na default = auto). Tak teď nevím, zda paměti nebo deska...
EDIT:
Paměť díky chybě v GM reklamována a vyměněna za nové kusy. Instalace W7 opět neproběhla - ramky jsou ze hry. Jen si je pro jistotu znova testnu. Při nastavení biosu vadí PCIe frekvence, která kromě auto nevezme žádnou hodnotu (zkoušel jsem 100 a 101) a hodí se zpátky na auto... Vidím to asi na chybu desky, nová se vyzkouší v sobotu...

Odpověď s citací