Citace Původně odeslal e1 Zobrazit příspěvek
Už som sa tešil že by mi stačila offline UPS-ka, ale asi mám smolu a budem musieť investovať viac. Žiaľ, router a modem na optiku mám v úplne inej miestnosti ako server a nemám možnosť to preložiť k serveru, aj keď to by bolo ideálne.
Žiaľ stále neviem ako riešiť vypnutie PC ale nevypnutie napájania pre modem a router.
Tohle by ti mel poresit soft. UPSka nedela nic jinyho, nez se se chova podle nejakyho nastaveni a pripadne posila info o tom, co se prave deje. Umi ti poslat napr signal "vypadek napajeni" a ty na nej muzes reagovat tak, ze pokud ti do X (trebas 5ti minut) neprijde jeho odvolani, posles stroj na shutdown. UPSka pritom vesele bezi dal, v zavislosti na nastaveni.

Lepsi UPSky ti umoznujou trebas nastavit to, ze se nezapnou, dokud neni nabita baterka, ale pozor, napr i te 1500 to trva min 30 - 40minut. Tim vyresis pripadny dalsi vypadek.

Jedinej problem budes mit v pripade, ze se napajeni obnovi driv nez se UPSka vypne. Pak by ti totiz ten stroj rozhodne nenastartoval automaticky. Vetsina rozumnych UPS umi vypnout/zapnout v takovym pripade vystup, ovsem to odporuje tvymu pozadavku nevypinat modem. Tusim ze vetsi UPSky umej takhle zacvicit jen nekterym vystupem.