Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Nerozpoznání TOKENu - CzechPOINT

Senior Member
    Věk
    45
    Vliv
    285

Question Nerozpoznání TOKENu - CzechPOINT

Nemáte někdo přímé zkušenosti s používáním tokenů a certifikátů od České pošty pro přístup na CzechPOINT

Na úvod jen, že spravuji pár obcím HW a vše okolo i včetně tohoto a zatím žádný problém ....

Problém je u obslužného SW toho tokenu, konkrétně u modulu axmonitor který mi po startu píše toto:

could not open a session with cryptoki server

Zkrátka se mi dole vedle hodin nenačte taková ta ikonka s rozpoznáním toho tokenu a já potom nemohu pracovat s certifikáty a samozřejmě ani se přihlásit do CzechPOINTu.

PC jsem otestoval antivirem, pročistil, zaktualizoval atd... a stále nic.... zkusil jsem se i obnovit systém o měsíc zpět a potom to najede , ale po restartu to opět nejede.... podivné je, že to začlo dělat na jednom a po cca 3-4 dnech i na druhém pc.

Samozřejmě jsem se snažil i daný SW odinstalovat a nainstalovat ale stále nic

Na tech. podpoře České pošty mi jen řekli (a dost mě tím vytočili) že se systémem win XP nemají žádné problémy a že to musí jet ....grrrr

Jo tokeny jsem zkoušel 3 a všechny jsou OK je to jen tím SW problémem

Neporadíte někdo co a jak dále?
    MSI P67A-GD55, Intel Core i5-2500 3,3GHz, 4GB DDR3 1600 KINGSTON (9-9-9-27) dual, Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD 5850 1GB DDR5, 640GB WD SATA, 160GB SEAGATE SATA, 60GB Seagate šuplík, DVD-RW SAMSUNG SH-S203D, SB X-Fi Xtreme Music, 22" LCD LENOVO 220x, GENIUS Deluxe SW-5.1 Home Theatre dřevo, Microsoft RECLUSA Keyboard, Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0A, Revoltec gamepad precision ADV, case ANTEC 1000w, FORTRON Blue Storm II. 500W

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: Nerozpoznání TOKENu - CzechPOINT

Podívej se jaký aktualizace se nainstalovaly na tom druhým pc za ty 3-4 dny, tam bych hledal problém.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Senior Member
    Věk
    45
    Vliv
    285

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Podívej se jaký aktualizace se nainstalovaly na tom druhým pc za ty 3-4 dny, tam bych hledal problém.
    No jak jsem již psal ... vrátil jsem to i o měsíc a dokonce potom i o dva tzn. v té době to 100% jelo - tedy jednou se mi to povedlo 2x restartovat a az na potretim restartu jsem byl tam kde jsem byl
    Jednou si mi i stalo ze z niceho nic to naskocilo a celej den bez restartu OK... druhy den zase nic

Samozrejme pri tom obnoveni jsem zakazal ihned ionstalaci a stahovani aktualizaci abych zabranil jejich instalaci a nasel ktera to dela .... ale marne

Kdyby to byl muj PC... tak ho preinstaluji (uz jsem na nem stravil tolik hodin) ale tyhle obecni PC je samej ucetni SW, rozhlas, matrika atd... to je na dlouho a na pulku veci museji prijit jini "odbornici"...
    MSI P67A-GD55, Intel Core i5-2500 3,3GHz, 4GB DDR3 1600 KINGSTON (9-9-9-27) dual, Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD 5850 1GB DDR5, 640GB WD SATA, 160GB SEAGATE SATA, 60GB Seagate šuplík, DVD-RW SAMSUNG SH-S203D, SB X-Fi Xtreme Music, 22" LCD LENOVO 220x, GENIUS Deluxe SW-5.1 Home Theatre dřevo, Microsoft RECLUSA Keyboard, Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0A, Revoltec gamepad precision ADV, case ANTEC 1000w, FORTRON Blue Storm II. 500W

Určitě jsi to už zkoušel, ale zkus jiné porty... . Po přeinstalování PC na pracovišti czechpointu mi blbnul ten program SafeNet Bordelles security taky jsem nevědlě co s tím - X krát jsem instaloval tento software zovu a znovu a pak jsem se naštval a strčil jsem token do jednoho ze zadním usbéček a chodilo to . Zajímavé je že něco jiného v těch předních usb funguje, a před reinstalací to fungovalo v pořádku... . Zkus to a dej vědět. Jinak řekni co tam je za programy ... . Já PC reinstaluju bežně a vše si zařídím sám , nikhoo z těch firem u toho nepotřebuji .. .

Senior Member
    Věk
    45
    Vliv
    285

Citace Původně odeslal Falen Zobrazit příspěvek
    Určitě jsi to už zkoušel, ale zkus jiné porty... . Po přeinstalování PC na pracovišti czechpointu mi blbnul ten program SafeNet Bordelles security taky jsem nevědlě co s tím - X krát jsem instaloval tento software zovu a znovu a pak jsem se naštval a strčil jsem token do jednoho ze zadním usbéček a chodilo to . Zajímavé je že něco jiného v těch předních usb funguje, a před reinstalací to fungovalo v pořádku... . Zkus to a dej vědět. Jinak řekni co tam je za programy ... . Já PC reinstaluju bežně a vše si zařídím sám , nikhoo z těch firem u toho nepotřebuji .. .
    Problém je, že to dělá hned po restartu když jsem tam ještě ten token ani nedal

Z České pošty mi poslali toto:

"Máte token v konfliktu s jiným zařízením využívající "cryptoki server", nejčastěji to je usb čtečka čipových karet nebo
    podobné zařízení připojené přes USB rozhraní. Konfliktní zařízení odinstalujte a vyzkoušejte."

Chjo rada nad zlato nic podobného tam na PC není a na tom druhém taky ne

Hele hoď jsem screen té situace, nějak se mi to nezdá .... . Jinak bych to viděl na reinstal. A říkám použij jiný port, nejlépe ten co je vyveden vzadu na desce... . Vraž tam token a až pootm zapni PC ... .

Senior Member
    Věk
    45
    Vliv
    285

screen jsem zapoměl udělat ale zkusím ve čt
    jinak odebrání usb ovladačů a jejich opětovná instalace, odebrání všech zařízení, přepojování tokenu z usb do usb atd.... nic z toho nepomohlo.... jeden z PC nakonec musim reinstalovat protoze uz to trva moc dlouho a asi to nema reseni

Senior Member
    Věk
    45
    Vliv
    285

tak to je fakt "haluz"..... PC jsem nakonec vzal k sobě komplet vyzálohoval, provedl čistou instalaci, dokumenty atd dal zpátky a vše OK u mě to běželo bez problémů..... přivezu to k nim, zapojím do sítě první start vše OK... doinstalovávám tiskárny a po restartu jsem tam kde jsem.

Hlava mi to nebrala tak jsem ze switche GITY (jejich poskytovatel internetu) vypojil vše a nechal tam jen ten PC a stále to stejné (chtěl jsem vyloučit "blokování" z jiného PC apod).

Jediné co funguje je, že PC se nastartuje bez sítě a poté se ta síť zapne.... a vše funguje, ale po restatru se to musí opakovat.

Řekl jsem si tedy že v síti co jsou ještě 2 PC musel být nějakej vir ikdyž antivir tam samozřejmě mám a ten mi to ihned po zapojení napadl...

Odvezl jsem to tedy zpět k nám a vše OK vše jede restart nerestar.... takže teď to řeším s firmou GiTy, akorát zatím nic nevyřešeno - mají údajně vše OK....

Dnes to vezu na jinou obec která má stejného poskytovatele a zkusím to tam připojit a uvidíme....

Nějaký nápad?...

Senior Member
    Věk
    45
    Vliv
    285

Tak nakonec v jiné obci přes stejného poskytovatele to jelo OK...
    Vzal jsem to zpět na tu první a tam zase ne... vzal jsem si sebou NTB a nainstaloval si ten SafeNet k tokenu k sobě a zapojil jsem se k nim do sítě a světe div se vše jelo OK....
    Napadlo mě ještě kuknout na IP a všimnul jsem si, že jsem dostal samozřejmě jinou IP než současné PC.... opsal jsem si ji, NTB odpojil a připojil zpět PC a dal jsem mu natvrdo ty IP z NTB a hurááá vše jelo OK.
    U druhého PC jsem také posunul IP o jednu bokem a dal ji natvrdo a vše také OK... Volal jsem na GiTy a vše jim řekl... stále mi ale tvrdili, že u nich nic bloknutého není ale že mám zkusit restartovat to jejich Cisco tak jsem to udělal a po 5min bez eletřiny jsem to zapnul a nechal IP na DHCP ale po restartu zase nic
    Zkrátka nikdo neví proč to dělá, ale teď mají PC pevné IP, myslím bez DHCP a jiné než kdysi... dal jsem vždy na konci o jedno číslo nahoru....

Kdyby to někomu pomohlo... tohle byl můj příběh

No nevím no . Tohle na to přeci nemá vůbec vliv... . Hlavně že to funguje

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání