edit:
AsusM4A785TD-V ma problemy s 4GB moduly. Me konkretne s 1333Mhz Kingston funguje extremne spatne. Ostatni reporty viz linky nize.
Puvodni nazev:Vadna pamet, deska ci CPU? Nebo nekompatabilita?
Puvodni post:
Zdar,
tak dneska jsem dostal:
- ASUS MB Sc AM3 M4A785TD-V EVO/U3S6, AMD 785G
- CPU AMD Phenom™ II X4 Quad-Core Black Edition 965 3.4GHz
- 1*DIMM DDR3 4GB 1333MHz CL9 KINGSTON
Kdyz jsem to dal dohromady tak se po zapnuti roztoci vetraky ale neproblikne ani klavesnice, natoz aby nabehl obraz. Ani to nepipa.
Pokud ovsem vyhodim pamet, tak to pipa celkem zurive. Jakmile ji ale vratim, tak to ani nehlesne.
Zkouseno se 2ma zdroji, externi grafikou, ruzne klavesnice.
Bouzel je to jediny komp s AM3 a ddr3, ktery mam k dispozici. Jaky je Vas odhad. Co je vadne nebo jde jen o nekompatabilitu?
Sborku/rozborku, clear cmos jsem zkousel ....
edit: tak tohle je vtipne!!! Ja nemam ECC pameti, ale dle tohoto to vypada, ze si budu muset pockat az mi prijde druhy modul a pak to mozna bude fungovat.
Ale kingston tvrdi, ze by pamet fungovat mela.
edit3: A dle vseho je tam nejspis nekompatabilita. Ja jsem zil v predstave, ze dneska uz se takovehlo veci prilis nekonaji a pameti v deskach funguji. Achjooooo.
Tak me tak napada -- Jak to deska dokaze zku*vit, kdyz je radic v CPU?
edit4: a na otazku si odpovim tak, ze deska nastavuje casovani a napeti, takze nejspis blbe nastavi tyhle hodnoty a to tak, ze se totalne sekne jeste pred postem. (btw: mel bych si asi K+, protoze jsem problem pekne vyresil)