Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Zdroj Corsair HX650W

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní Re: Zdroj Corsair HX650W

Kdyz das zdroj do zkratu,t ak se vypne (nebo vubec nezapne), samo pokud vsehcno funguje.
    2MIR: Jestli mysli 50tku , tak ta nema s odbornosti nic spolecnyho, ta je o bezpecnostni prace a ohanet se ji vubec nema narok. Zalezi na tobe, spor na 80% vyhrajes, ale budes muse investovat cas (a samo penize). Ty mu navic muzes uplne vklidu tvrdit, ze elektrikar si a ze jim posles na firmu zkusebni komis. Oni by jim totiz naparili peknej flastr, paac neznam moc firem, ktery by se zabejvaly skolenim zamestnancu podle zakona.

BTW: Mimochodem, mechanicky poskozeni to neni a nemuze byt, protoze jde o elektricky poskozeni.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní Re: Zdroj Corsair HX650W

Po tom čo som si zdroj prevzal domov som kontaktoval súdneho znalca v odbore mikroelektrotechnika. Začal som pripravovať všetky papiere k prípadnému posúdeniu keď som si v maily našiel správu že ked už tak mi ten vyhorený káblik vymenia.

S tým som v podstate spokojný, z dôvodu toho že nič viac nechcem reklamovať, ale aj z dôvodu toho že zdroj ako taký funguje, prešiel záťažovými testami ktorými som ho prehnal a ak aj eventuelne je poškodenie ktoré sa za bežnej prevádzky neprejavuje nemôžem ho reklamovať (iba ak by som dal zdroj odborne preskúšať a kvôli takej kravine by jeho predaj na slovensku zakázali - lebo návod na použitie nieje v slovenčine)

Ničmenej pokial by ste prišli do kontaktu s firmou Hai Computers tak si všímajte akou formou sa u nich reklamuje. Reklamačný protokol nemá číslo, nieje na ňom uvedené sériové číslo reklamovaného produktu. Mám dokonca podozrenie že vyššie spomenutý "odborník" zdroj prezrel a jeho transfer do servisu zariadil len papierovo - ak vôbec.

Vyjadrenie z Corsair supportu je "Request a RMA", pričom tiež spomenuli že ak je zdroj ako taký OK tak výmena káblika postačí. Bohužial beh môjho PC na "náhradnom" zdroji ukázal jedinú vec - 550 watt pod plnou parou tejto mašine stačiť nebude k normálnemu chodu, preto ak reklamácia zdroja ako celku tak na mieste a u tejto "úžasnej" firmy formou kus za kus.

Každopádne zdroj som preveril pri teplote prostredia 30 stupňov a viac (je vedla mojej vypečenej grafiky) pod plnou záťažou a napätie ako také merané či už cez OCCT, alebo DFI software, prípadne everest je natolko stabilné že zdroj považujem za funkčný.

to Peta303: o tom viem. Tiež sa mi podarilo raz FDD zapojiť o pin vedla na zdroji Enermax a neskôr na Seasonicu. Oba zdroje reagovali podla očakávania - ani sa nezapli, resp elektrina cez počítač len "preblikla" čo mi indikovali LED diody na ventilátore.

V tomto prípade ale zdroj ako taký bežal, hoci bolo vidieť že to beží nesprávne - pomalé točenie ventilátorov. Paradoxom ale je že konektor bol zapojený správne, avšak FDD konektor som použil vtedy poprvý raz. Jeden z možných záverov je že samotný kábel bol vadný od výroby.

Moje technické riešenie teraz zahrňuje Y redukciu z molex na 2x FDD priamo napojenú na oba onboard FDD konektory. Redukcia funguje a žiadna súčasť kábla sa nezahrieva natolko aby ma vôbec pálila v ruke, nieto ešte aby prehorela.

Z chovania PC je zrejmé tiež sekundárne napájanie pracuje správne (nevyhorelo), čo sa prejavilo napríklad na skvelej stabilite 12v a 3,3v vetvy aj pod ťažkou záťažou a tiež faktom že som mohol prehodiť ramky z bankov 1 a 3 do bankov 0 2, kde pamäť funguje na defaultnom napätí a výrazne stabilnejšie. (Banky 1 a 3 sú odporúčané overclockermi ako stabilnejšie, zdá sa ale že sekundárne napájanie natolko odlahčí u čipsetu že sa kvalita na bankoch prehodí).
    Abit VH6-T mod "Immolator" * Intel Pentium III-S "Tualatin" 1.400@1,628Mhz * PQI SDR SDRAM PC133CL3 @ 155CL2 - 1,5 Gb * Asus Radeon x850XT 256mb * Pinnacle 300i * Creative SoundBlaster LIVE! * Adaptec 19160 * Intel PRO GT 10/1000 * Seagate Cheetah 15k 73GB * Windows 98SE

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Corsair
    Založil Pulchyck v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 58
    Poslední příspěvek: 10.01.2007, 14:56
  2. miesto 400W zdroj ---> 300W zdroj?
    Založil netso v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 24.02.2005, 17:59
  3. Corsair vs. OCZ
    Založil Ragnarok v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 31