Pred asi tromi mesiacmi som si kupil tento zdroj:
http://www.corsair.com/products/hx650/default.aspx
Musim povedat ze velka spokojnost.
Mainboard ma na sebe dva konektory urcene k dodatocnemu napajaniu PCI-E pre ucely extremnych multigpu rieseni. Tento konektor je klasicky FDD konektor. Zapojil som tak za sebou dva disky, DVD rom a jednu z tychto zasuviek.. Nasledne mi vyhorel kablik.
Vyhorela len ta cast medzi poslednym zapojenim do DVD romky a doskou a len jedna zila. Je tiez jasne z toho ze to bolo kvoli prepatiu pretoze na zhorenej izolacii je vidiet ako horela zvnutra von.
Vymenil som teda zhoreny kablik, zdroj funguje bezvadne a nijaky komponent v PC sa neposkodil. Pretoze ale potrebujem oba kable ktore boli k tomu zdroju dodane dal som zdroj reklamovat cely - firma HAI - s nimi mam uz relativne zle skusenosti, ale nikde inde som Corsair zdroj nezohnal.
Reakcia reklamacneho oddelenia bola predvidatelna - oznacili to za mechanicku zavadu = skrat ktory som sposobil sam. Evidentne technik necital manual k mojej doske, ale to by som este bral.
Problem je v tom ze tento zdroj ma prepatove ochrany a ochrany proti skratu.
Akakolvek teoria o vyhorenom kabliku by mala ostat len v teoretickej rovine. Niesom sice elektrotechnik ale clovek cez windows a hardware vseobecne, ale z praxe viem ze ak zdroj ma takuto ochranu tak zhorenie akehokolvek komponentu v PC nasledkom prepatia alebo nebodaj skratu je takmer nemozne - zdroj sa proste v situacii ktora je nepezpecna vypne resp ani nezapne.
Myslite ze zdovodnenie technika je opravnene?