Hm, vsadim se, ze kdyz se zbavite toho SANu a nahradite ho jednim, nebo nejlepe nekolika X25-E/M s dobrym HW RAIDem R10, tak se vykon zmnohonasobi, tedy za predpokladu ze se neco z tech disku vubec taha. SAN ma totiz jeden problem a tim jsou latence. Porovnej latence FC (tedy neco ala ethernet) vs. lokalni SATA/SAS disk/SSD. Navic tech 15k disku vpoli muzes mit treba milion, ale latence budou porad radove horsi nez u jedineho SSD. V jedne firme jsem udelal obyc server s raptorem a 16GB RAM a oracle na tom behal rychleji nez na nejakym brutalnim IBM POWER serveru a to jen kvuli tomu, ze tam bylo nejaky hyper mega ultra SAN pole (celkem za miliony), ktery bylo desne pomaly...
SAN ma podle me smysl u clusteru, kdy to bez nej nejde (jde, viz google), ale pro jeden server existuji lepsi vecicky a vyrabi je napr. firma Fusion-iO
http://www.fusionio.com/products/iodriveduo/ tahle hracka uz asi neco zvladne
NAND Type Single Level Cell (SLC) Multi Level Cell (MLC)
Write Bandwidth 1.4GB/s (32K packet size) 1.0GB/s (32K packet size)
Read Bandwidth 1.5GB/s (32K packet size) 1.4GB/s (32K packet size)
IOPS* 185,022(4K read packet size)
129,699(75/25 r/w mix 4K packet size) 122,601(4K read packet size)
121,008(75/25 r/w mix 4K packet size)
Access Latency <50µs Read <80µs Read
Mimochodem tohle DUO ma dvojnasobne latence nez "single", ktery ma 26µs, coz je proste mazec. To uz ma bliz k RAMce, nez k diskum.
Dalsi vec je pocet jader a skalovani vykonu. Nezapomenu, jak jsem do onoho obyc serveru s oraclem dal misto 3GHz dualcore 2.9GHz quadcore a vykon sel kam? vykon sel do kytek (4x pomalejsi), protoze vsemocny buh Oracle zvolil nejaky suboptimalni algoritmus nebo co a pomohla az nova verze Oracle serveru... jen mimochodem v te dobe jsem o SQL nemel ani paru, ten Oracle resil jeden dost zkuseny DBA..
Netusim jak je na tom MS SQL vs. skalovani vs. multithreading, ale napr. vim, ze MySQL pro jedno spojeni pouziva jen jedno vlakno, takze jader muzu mit treba deset a je mi to prd platny (proto ho provozuju na OC dualcore).

Odpověď s citací