Ahoj, jasně, že se plazmy dají sehnat Dělají se stále nové modely.

Následující slova jsou můj názor a nechci jimi nikomu nic nutit apod. Ale myslím si, že:
- plazmy v těchto cenových relacích mají jednoznačně lepší obraz než LCD
- plazma má lepší černou barvu, vyšší kontrast a jas
- pozorovací úhly jsou opravdu 180°/180°
- plazma má prakticky nulovou odezvu

A jak píše mejla, spotřebu neřeš, rozdíl je minimální. Musím ještě upozornit na fakt, že někteří lidé vidí plazmovou televizi bez rozdílu značky blikat, já s tím problém nemám, ale chce to na to pořádně mrknout v obchodě.
Dále, spousta lidí má strach z vypalování obrazu. To bývalo u starých plazem, dneska se to v podstatě nestává. Technologicky to samozřejmě není možné vyloučit, ale.. Já používám plazmu jako zobrazovač i k HTPC (což někteří výrazně nedoporučují) a s ničím takovým jsem se nesetkal. Pravdou je, že by se ta obrazovka měla po nákupu nechat "zahořet", t.j. nastavit nižší jas (kino mód) a obrazovku "zazoomovat", aby jsi se zbavil veškerých pruhů a loga stanice, a takto ji provozovat cca 200 hodin. Někteří výrobci už prodávají obrazovky "zajeté", jiní ne.

To je snad vše, co bych Ti k tomu mohl říct, kdysi jsem byl majitelem i LCD, po nákupu plazmy už nechci nic jiného Jinak, tím Panasonicem určitě nic nezkazíš, na takové to domácí žvýkaní je to úplně v pohodě. FullHD modely jsou už potom dražší, ale zase záleží na konkrétním typu a jeho výbavě.