Takovéhle produkty od Sony čekám ... Výstupy na i-r vypadají velmi dobře - jsem zvědavý na RAWy, protože v JPEG to zjevně hodně rozmazává (ale odšumovací algoritmus vypadá jako výborný kompromis). Líbí se mi části designu (a lesklé objektivy s bajonetem na těle jiné barvy vypadají v některých případech rozhodně dobře) a další fáze prolnutí spotřební elektroniky s fotem. V kontextu velikosti objektivů mi připadá totální minimalizace těl jako marketingový tah a nezdá se mi, ale v ruce jsem nedržel, tak nesoudím ... Jednoznačně super hodnotím blesk (tohle vypadá jako perfektní kompromis), naklápěcí displej bezva, fisheye konvertor bude asi bída, ale i tak dobrá věc pokud nebude drahý. Rozdíly mezi NEX-3 a 5 jsou jen kosmetické, mohli je imho víc odlišit. Celkově ty foťáky vypadají draze a kvalitně i když divně ...

Celkově mě těší, že je to v rámci možností dost originální a narozdíl od mnoha jiných (a od toho, co preferuju sám) si myslím, že to cílovou skupinu najde a ne malou - přesně ty lidi, které zajímá, co je "in", LED televize, FullHD, 30" monitory, červené kabelky v barvě k botám, atd. A cena zní taky v pohodě.