Stránka 3 z 3 PrvníPrvní 123
Výsledky 51 až 70 z 70

Téma: Auzentech X-fi Forte

Standardní Re: Auzentech X-fi Forte

Čili chceš říct, že ten driver jako takový už se (asi) moc měnit nebude?

Co má D. proti PCIe?
    Co je THX console netuším, ale zkusím si o tom něco vygooglit (z ovladačů z Auzentech webu jsem instaloval snad desetinu).

Daniel začal upravovat drivery kvůli Audigy, kterou okradli ve Vistě snad o 2/3 vlastností. Postupně přidal PCI verze Creative (květen 2009 - ty pracují dodnes i pod WIN 7), přidal Auzeny pod PCI.
    Nechce dělat USB - kvůli jinému chipu a PCIe, které je nativním chipem a potřebuje jiný postup.
    (Daniel wrote: I don't plan to update any USB Packs anymore as there is nothing I can really improve. The SB Live! Support Pack will be updated sometime after the X-FI 5.1 USB release, but I cannot fix the 2GB limitation.)

U současných PCIe jsou jen lehce modnuté orig. drivery Creative a Auzenu.

Co přidal úplně svoje, je THX console, je to fantastický nástroj k definici umístění repro, jejich velikosti, nastavení vyvážení a dalších drovností. Z obrázku to bude patrné.
    Podstatné je, že ji lze instalovat bez vazby na instalátor, který si teď oba (Creative i Auzentech) chrání digit. podpisem, m.j. právě kvůli Danielovi.
    (There is no hardware check, so it will install on any system, but obviously will only support devices with a X-Fi PCI or PCI-E chipset.
    Finally, to make it clear, it supports Auzen X-Fi Prelude, Forte and HomeTheater HD cards.)

Je to pouze pro všechny Auzeny, které tohle neměly. Creative THX consolu dává do instalace (i když jinou).
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil shapet; 19.04.2010 v 09:08. Důvod: corr

Hm, místo aby ho zaměstnali jako potenciálně geniálního inženýra, případně ho použili pro zlepšení kvality ovladačů. To fakt dává smysl Teda u Creative jo, ale Auzen?

To by bohuzel nekorespondovalo s politikou toho, co na ktere karte ma a nema fungovat. Viz analogie odemykani funkci u grafickych karet.
    Ono by se nakonec zjistilo ze i blba Audigy2 dokaze cokoliv co nejnovejsi a nejdrazsi karta od Creative. Na druhou stranu zvukovkam s HW akceleraci stejne s Vistou/W7 odzvonilo a mozna je to tak i dobre.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Citace Původně odeslal Caleb Zobrazit příspěvek
    zvukovkam s HW akceleraci stejne s Vistou/W7 odzvonilo a mozna je to tak i dobre.
    Jakto?

Protoze dnes ma temer kazda hra svuj vlastni audio-engine a proto na vsech kartach zni stejne. A pri vykonu dnesnich multi-core CPU lze imho jistou vykonosti penalizaci zanedbat.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Já to tak elegantně neumím jednou větou, tak mě nezabijte...
    ------------
    Píšu já, hovoří Larry Osterman, hlavní šéf Microsoftu pro subsystém Audio, (navíc od dob WIN 3.11).
    ------------
    Hlavní problémy driverů pod Vistou a Windows 7:
    1. Vista a Windows 7 audio engine běží rychleji než Windows XP audio engine, a Vista + Win 7 má přísnější požadavky na přesnost polohy audio bufferu, než XP. Low level driver bugs dělá pak chyby, které jsme neznali.
    (následek - Audio dropouts, distortions, constant distortions)

2. Vista + Win 7 audio architektura mění způsob, jakým se zpracovává stream audio, bylo potřeba vyřešit systém buffers.
    (Problémy, které mohou nastat: CMSS už nepracuje s audio streams pod OS. CMSS pracuje na streamu z OS.
    Funkce vychází z Windows XP architektury musely být přepsány, aby odpovídaly nové architektuře.)

3. Nová audio architektura zakáže DirectSound 3D hardwarovou akceleraci, což vede k odkazu na DirectSound EAX nebo GX 2.5 ( 25 % herních titulů nefunguje tak, jak tomu bylo v XP.)
    (Problémy, které mohou nastat: ztráta funkčnosti EAX v EAX umožnila hry s komplexní herní neslučitelností, v závislosti na tom, jaký engine byl zvolen autorem hry. Stalo se tak v 99 % s hrami, které poskytují 3D zvuk pomocí rozhraní DirectSound, nemá vliv na hry, které poskytují 3D audio pomocí OpenAL.)

(Poznámka: Je známo, že chyba vzniká v důsledku změny ve Vista i Windows Seven, který si plete OpenAL komponenty. Správnou opravu řeší je copy c:\ windows\ system32 \ ct_oal.dll do Herní složky a přejmenovat ho na OpenAL32.dll.
    Open Al používají všichni výrobci, dokonce i Realtek.

-------------------------------------
    v režimu jádra, je audio ovladač (obsahuje Port Class driver, vendor miniport driver a vendor HAL). Windows Kernel Mixer ( KMixer ) je zcela pryč. Neexistuje žádná přímá cesta od DirectSound do audio ovladačů, DirectSound a MME jsou emulované jako Session. Vzhledem k tomu, celá "DirectSound acceleration" je umožnění hardware ke zpracování nesmíšených audio obsahů, nesmí být DirectSound urychlen v tomto audio modelu. API jako ASIO a OpenAL nejsou dotčeny.

User mode audio stack, je úplně nová komponenta driverů Visty i Windows 7. Je neovlivnitelná uživatelem, pouze driverem.

A akcelerace DirectSound nemá už ani podporu pod DirectX 10 a 11. Jen je trpěná.

Chybí tady skoro všechno, od API, funkce, změn v DirectX nebo XACT.
    Ale popisuje to jeho slovy proč k tomu přistoupili

(Jeho výklad toho, proč 64 bit. systémy podporují interní reproduktor, ač by neměly, je jako Zpráva o stavu Unie - ovšem na pár řádek).

Omlouvám se za délku, dám to příště jako přílohu.

Hm, stáhnul jsem ovladače co Shapet linknul, a nejdou nainstalovat... Hned hláška "unable to detect any supported product on your system...". Co to?

Po půl roce čekání:

Dear Jan,
    We apologize for the delay.
    We have reported issue list to develop team this week as well.
    We are expecting that the new driver will be availabe around end of June.
    We will do our best to release it as soon as possible.

Again, we are sorry for the delay, and appreciate your patience.

heh

Tomu se říká černá káva.....

Zase na druhou stranu majitel patentových práv by nenapsal ani toto....

Tož snad konečně červen.

Tak po roce vyšly ovladače, které nevyřešily NIC. Auzen srdnatě ignoruje stížnosti (poslední dobou už skoro i nadávky) uživatelů ve fóru, které obvykle ani nejde (a mám dojem, že ho snad blokují schválně - tři týdny mi nešlo postovat), na supportu odpovídají jednou za měsíc (pokud vůbec). Karta je díky praskání/prskání a rušení nepoužitelná. Teď se mi tahle vypečená firmička najednou ozvala, že mi kartu vymění (ne že bych se byť jen ve snu domníval, že vymysleli novou revizi). Samozřejmě je to týden po vypršení záruky, takže nevím jestli se nasrat ještě víc nebo co...
    Každopádně všechny před čímkoli od Auzentech řádně varuju.
    Že jsem si já idiot nekoupil kartu od Creative.

Tak to je mi vážně líto. Já teď měl starosti kolem promoce dcery, odjezdu za Velkou louži, jen okrajem zabral informace o Auzenu - nadávky jsem registroval taky. Měl jsem asi štěstí na dobrý kus.
    Jejich instalátor neužívám, je to Creative hvězda, která září nad instalací. Obrana proti dalším Danielům.

Karta hraje čistě, firmware je taky vyměněný, ale kvůli odemčení funkcí. PnP verifikátor je mimo APU a nevšímá si jej jenom WIN 7, proto byl vydán opravný patch pro detekci koncového bodu. Auzen to tam pořád nemá. Netuším proč.

No, Danielovy ovladače jsem zkoušel taky, ale je to to samé jako to co o dva týdny později vydali Auzeni.
    Apropos zkusil jsem kartu nainstalovat i do nového kompu co jsem postavil ženě, a bzuprská to stejně...

Jen na okraj, co se na tom dá odemknout?

poměrně dost toho jde odemknout nebo deaktivovat. Od rychlosti plnění bufferu (APU X-Fi má 2x větší šířku pásma) z 1/60 za sec na polovinu (PCIe s tím počítá pro ASIO, kdežto PCI ma fix, který pořád stačí). Odemčení dekoderu a volba "obcházení" tak, jak Auzen nachystal pro levnější Bravuru s kruriozním LED button block.
    Tam si to nachystá každý podle sebe. Vypnutí X-RAM, která pod WIN 7 neskutečně zlobí, nevím přesně, jestli lidi nepsali o domršeném zvuku.

Jedině to poslední se dá zapnout a vypnout *.reg souborem (myslím, že jej dali do driverů).

Tak karta odeslána na výměnu. Miniaturní balík do Ameriky za víc než tři stovky, to je taky libový...
    Jsem zvědavej co mi pošlou zpátky - třeba za ten rok vypotili novou revizi (ale silně pochybuju).

jéžkovy voči ... no jo, Amerika, Amerika ... Hlavně ať vrátí fungl novou kartu, oni to na rozdíl od našich alespoň testují. A je docela možná, že bude mít jiný firmware.

Přece jen WIN 7 ještě nebyly a ty zvysoka se... kašlou na PnP, nastavují jen EndPoint.

Creative i Xonar detekční funkci dodal, jenom Auzen mlčí jako ryba.

Hodně štěstí, na tohle každý nervy nemá.

Já se spíš obávám, že tahle konkrétní karta defektní není, že je obecně špatně celej design
    Ale opsal jsem si SN, tak jsem zvědavej jestli mi jí náhodou nevrátí jako neoprávněnou reklamaci

Já jsem už to pochopil od doby, co zlobí. Jenže na druhé straně pár kousků běhá u nás, a začal jsem si dávat pozor, od doby, co jsem to četl.
    Jistě, to není signifikantní číslo k porovnání, ale u nás to hraje stejně čistě jako Elite Pro.

No, kéž by přišla nová....

Hm, tak dneska mi přišla nová karta. Tedy nová nevím, kontakty vypadají "nezasunutě", ale karta je nějaká "oblemcaná", jako by na ní hrabal někdo se špinavejma rukama. Část pod backplatem vypadá vůbec divně, jako by to někdo rozebral a slepil lepidlem?...
    Jdu to nainstalovat a zkusit, ale nečekám změnu oproti dřívějšímu stavu.

Nechci dělat ukvapené závěry, ale prozatím to hraje a neprská+nebzučí. Karta je normálně zašroubovaná v bedně. Dám tomu ještě pár hodin a uvidím.

Shapete prosím tě, chtěl jsem se ještě zeptat čím je způsobený, že jakmile připojím mikrofon, začne mi brutálně šumět z repráků. Mic boost jsem vypnul a hlasitost mikrofonu stáhnul dolů, ale pořád to je slyšet. Plus když do mikrofonu zahuhlám/ťuknu, je to slyšet v reprákách. Podle mě by se to přenášet nemělo, nebo jo? Realtek to každopádně nedělal.

Druhá věc: Když ve Volume panelu vytáhnu hlasitost řekněme přes 30%, repráky šumí. Je to normální? Používám analog výstup, tak předpokládám, že jo...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Auzentech X-FI card
    Založil Masster v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 51
    Poslední příspěvek: 22.09.2008, 09:43
  2. K8N Neo4 FI + Creative Inspir T7900 (problem vyřešen lock)
    Založil Arnold__Rimmer v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 15.12.2005, 12:08
  3. fi. Gameline pozor!! nesolidní jednání!!!
    Založil jfk v sekci fóra Zkušenosti s prodejci
    Odpovědí: 43
    Poslední příspěvek: 20.05.2004, 17:07
  4. Wi - fi sdileni internetu pres normalni sitovou zasuvku
    Založil DAvidaK v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 03.03.2004, 01:28

Pravidla přispívání